Skip to main content

כך תבדקו אילו אפליקציות זוללות לכם את הסוללה בסמארטפון

 |  Yossi Demri

הסוללה בסמארטפון שלכם נגמרת מהר מידי ? סביר להניח שבסמארטפון מותקנות מספר אפליקציות שזוללות את הסוללה וכעת הגיע הזמן למצוא אותן.

ישנן אפליקציות שרצות באופן קבוע ברקע וזאת בכדי לבדוק אם ישנם עדכונים שצריך להעביר למשתמש. אפליקציות אלו הן בדרך כלל האפליקציות החברתיות או כאלו הקשורות לתחום החדשות.

הסוללה נגמרת במהירות, מה עושים ?

במדריך הבא נלמד אתכם כיצד לבדוק אילו אפליקציות זוללות סוללה במכשיר האנדרואיד שלכם וגם כיצד בודקים אילו תהליכים זוללים סוללה במכשיר, כמו: בהירות מסך, מערכת הפעלה (במקרה ואתם מאלה שאוהבים להחליף מערכת הפעלה כל שבוע), Wifi Bluetooth ועוד..

על מנת שתוכלו למנוע מאותם תהליכים את השימוש הרב בסוללה, תצטרכו לגרום להם לצרוך פחות חשמל או פחות כוח עיבוד ושימוש בזיכרון המכשיר. כיצד עושים זאת ? המשיכו לקרוא את המדריך.

אילו אפליקציות ותהליכים זוללים סוללה בסמארטפון ?

1. בסמארטפון הקליקו על הגדרות --> בחלון שנפתח הגיעו לאפשרות סוללה --> בחלון שנפתח הקליקו על האפשרות שימוש בסוללה.

שימוש בסוללה

שימוש בסוללה

2. בחלקו העליון של החלון שנפתח, תוכלו לראות גרף אשר מראה את השעה שבה הטענתם את הסוללה ל- 100% ואת קצב הריקון שלה.

בדוגמא שלנו ניתן לראות שהטענו את הסוללה ל- 100% בשעה 12:00 בצהריים ולפי ההשערה של מערכת ההפעלה נותרו לסוללה עוד 4 שעות בערך (לפי התמונה מסעיף קודם) עד שהיא תתרוקן. חישובים אלו מבוצעים לפי הערכה של מערכת ההפעלה על פי השימוש שלכם במכשיר מ-7 הימים האחרונים.

גרף שימוש בסוללה

גרף שימוש בסוללה

3. כעת, גוללו את המסך כלפי מטה ובחלקו התחתון תוכלו לראות את כל האפליקציות והתהליכים שרצים ברקע ואת רמת השימוש שלהם בסוללה לפי סדר יורד.

בדוגמא שלנו ניתן לראות ששלושת התהליכים והאפליקציות שזוללים הכי הרבה סוללה במכשיר הם: מסך (בהירות המסך), אפליקציית ווטסאפ Whatsapp ומערכת ההפעלה אנדרואיד Android.

התהליכים והאפליקציות שזוללים הכי הרבה סוללה בסמארטפון

אלו הם התהליכים והאפליקציות שזוללים הכי הרבה סוללה בסמארטפון

על מנת שנוכל לצמצם את השימוש בסוללה של התהליכים והאפליקציות הללו נצטרך לבצע מספר דברים, לדוגמא: אפשר לראות שבהירות המסך גוזלת לא מעט מחיי הסוללה. בכדי להפחית את צריכת החשמל של המסך, ניתן להנמיך את בהירות המסך וכך הסוללה שלכם תחזיק מעמד להרבה יותר זמן.

אם אפליקציה מסוימת מרוקנת לכם את הסוללה במכשיר, אפשר לנסות להסיר אותה ולאחר מכן להתקין אותה מחדש או לחכות לעדכון נוסף של האפליקציה, סבירות גבוהה שזה יסדר את זה.

אם אתם מאלה שאוהבים להתקין מערכת הפעלה כל שבוע ואתם שמים לב שמערכת ההפעלה החדשה גוזלת לכם המון סוללה, כדאי שתנסו להחליף אותה לאחת אחרת. ישנן מערכות הפעלה שמתקינות איתן תהליכים ואפליקציות שזוללים סוללה ולמשתמש אין צורך בהן. לכן, חפשו מערכות הפעלה כמה שיותר נקיות מאפליקציות ותהליכים מיותרים.

אלו הן האפליקציות שגוזלות הכי הרבה סוללה מהסמארטפון שלכם

לפי בדיקה שעשינו במשך מספר ימים מצאנו מספר אפליקציות שהובילו את רשימת האפליקציות שגוזלות הכי הרבה סוללה, והן:

1. סנאפצ'אט Snapchat.

2. פייסבוק Facebook.

3. פייסבוק מסנג'ר Facebook Messenger.

4. אפליקציות של אתרי חדשות.

5. אינסטגרם Instagram.

המשותף לכל האפליקציות הללו הוא שהן צריכות כל הזמן להתעדכן מול השרתים שלהן כדי לבדוק אם קיימים עדכונים אשר רלוונטים למשתמש.

כיצד מאריכים את חיי הסוללה בסמארטפון ?

אם אתם ממש מעוניינים לחסוך בחיי הסוללה כי שכחתם את המטען בבית או שאין בקרבתכם שקע חשמלי זמין, ישנם מספר דברים שתוכלו לעשות בכדי לחסוך בסוללה.

- הנמיכו את בהירות המסך, אין צורך להגדיר את בהירות המסך ל- 90% או 100%. גם כשבהירות המסך מוגדרת על 50% ניתן לראות מה מופיע על גבי המסך.

- כיבוי Blutooth, אם אתם לא משתמשים בבלוטוס אין צורך שהוא יעבוד ברקע.

- כיבוי WiFi, אם אין WiFi זמין בסביבה שבה אתם נמצאים, כבו אותו. אין צורך שהמכשיר יחפש רשתות אלחוטיות, אם אתם יודעים שאין כאלו לידכם.

- כיבוי אינטרנט מהספקית 3G או 4G, אם אתם לא משתמשים באינטרנט, אין צורך להפעיל אותו. אפשר להפעיל אותו פעם בשעה או שעתיים רק בכדי לקבל עדכונים מווטסאפ, פייסבוק, אינסטגרם או כל אפליקציה אחרת ולאחר מכן לכבות אותו בכדי לחסוך בסוללה.

- עדכון מערכת הפעלה, אם אתם לא זוכרים את הפעם האחרונה שהמכשיר שלכם ביצע עדכון גרסה, מומלץ לנסות ולעדכן גרסה במכשיר בצורה ידנית. ברוב המקרים עדכוני גרסה פותרים באגים שונים הכוללים גם שיפור בחיי הסוללה.

| אולי יעניין אותך גם


 



הצטרפו אל +900 גולשים, המקבלים עדכונים שוטפים על תוכן עדכני ובלעדי של חדשות, מדריכים וסיקורים למחשבים ולסלולר