Skip to main content

הורה יקר: החיים ברשתות החברתיות מרחיקים אותך מהמשפחה שלך

 |  Yossi Demri

בזכות הרשתות החברתיות אנו יכולים לתקשר עם המשפחה והחברים על בסיס יומי, נכון שזה נשמע נפלא ? אז מסתבר שעל פי מחקר חדש שערכה מעבדת קספרסקי, זה אולי נשמע טוב אבל זה לא באמת כך.

מסתבר שבעוד שכולנו מסונוורים מהחיים ברשתות החברתיות, אנו לא שמים לב כיצד אותן רשתות חברתיות פוגעות גם בחיי המשפחה שלנו.

ילדים נפגעים בעיקר מהתנהגות הוריהם ברשת

אחרי שביצעה בעבר שני מחקרים מאוד מעניינים על השקרים שאנשים מספרים ברשתות החברתיות תמורת לייקים ועל כך שהרשתות החברתיות הן בעצם לא כל כך חברתיות, מעבדת קספרסקי ערכה מחקר מקיף נוסף ובדקה עד כמה מאיימות הרשתות החברתיות על היחסים שלנו עם שאר בני הבית.

על פי תוצאות המחקר, שליש מהאנשים מצמצמים את הקשר הפיזי עם בני המשפחה והחברים, ו- 21% מההורים מודים כי היחסים עם ילדיהם נפגמו כתוצאה מפוסטים מביכים שהעלו לרשתות החברתיות.

פוסטים, תמונות וסרטונים מביכים

אנשים מפרסמים תמונות של עצמם או של חבריהם בלבוש חושפני או תחת השפעת אלכוהול, רק כדי לקבל יותר לייקים. אין ספק שהתנהגות מסוג זה יכולה רק לפגוע ביחסים שלהם עם בני המשפחה. בדרך כלל, המצב האופטימלי הוא שההורים הם אלו שלא מקבלים את התנהגותם של הילדים ברשתות החברתיות, אך מסתבר שלפעמים הדברים קורים אחרת.

חמישית מההורים מודים כי היחסים עם ילדיהם התדרדרו לאחר שילדיהם נחשפו לפוסטים ותמונות מביכות שלהם. לעומת זאת, רק 14% מההורים הודו שהם מוטרדים מהתנהגות ילדיהם ברשתות החברתיות. 16% מהאנשים הודו שיחסיהם עם בן או בת הזוג נפגמו בגלל פוסטים, תמונות וסרטונים שהעלו לרשתות החברתיות.

שליש מהאנשים הודו שהם פחות מתקשרים עם בני המשפחה בגלל היכולת לתקשר איתם דרך הרשתות החברתיות. לדברי ד"ר אסטריד קרולוס, פסיכולוגית מדיה באוניברסיטת ורצבורג, "מחקרים מראים כי התקשורת הדיגיטלית משלימה כיום את התקשורת בחיים האמיתיים. אנו חיים בעולם גלובלי ונייד מאוד המייצר מרחק בין בני זוג והמשפחה. עם זאת, תקשורת דיגיטלית אינה יכולה להחליף לחלוטין תקשורת פנים אל פנים".

אנשים שהשתתפו במחקר טוענים שלמרות שהם מודעים לכך שיש ירידה בתקשורת פנים אל פנים, הם מאמינים כי איכות היחסים שלהם עם בני המשפחה לא נפגעה ואפילו השתפרה בזכות התקשורת המקוונת. ד"ר אסטריד קרלוס טוענת כי למרות שנראה שאיכות היחסים משתפרת, אנשים אינם יכולים להעריך בצורה נכונה את התקשורת ברשת באופן אובייקטיבי.

מהמחקר שערכה מעבדת קספרסקי עולה גם נתון מאוד מעניין אשר מסביר כי למרות שהתקשורת באמצעות הרשתות החברתיות יכולה לייצר ערוצי תקשורת נוספים, היא לא תמיד הופכת אנשים למאושרים יותר. הרבה פעמים היא יכולה והיא גם מצליחה לייצר לחץ על יחסים בין בני זוג וגורמת למצבים של דיכאון ואכזבה. מצבים אלו נגרמים כאשר אנשים עושים השוואה של החיים האישיים שלהם אל מול חייהם של אחרים.

היזהרו עם המידע שאתם משתפים ברשתות החברתיות

הרדיפה התמידית אחר הלייקים גורמת לאנשים לשתף המון מידע פרטי ברשתות החברתיות. מבלי לשים לב אותם אנשים מסכנים את עצמם, משפחתם וחבריהם. ישנם אנשים שהחליטו להתנתק מהרשתות החברתיות, אך ההתמודדות עם האובדן של זכרונות דיגיטליים גורמת להם לחשוב פעמיים ומקשה יותר את העזיבה.

אנשים חייבים להיות זהירים יותר ולהיות מודעים למידע שהם משתפים ברשתות החברתיות, רק כך הם יוכלו להגן על עצמם ועל היחסים שלהם עם בני הזוג והמשפחה.

| אולי יעניין אותך גם


 



הצטרפו אל +900 גולשים, המקבלים עדכונים שוטפים על תוכן עדכני ובלעדי של חדשות, מדריכים וסיקורים למחשבים ולסלולר