Skip to main content

פרצו לי למחשב, מה לעשות ?

 |  Yossi Demri

תיקיות שנפתחות ונסגרות, עכבר שזז על דעת עצמו, חלונות קופצים במהלך הגלישה באינטרנט. כל אלו הם רק חלק מהתסמינים שיכולים להעיד על כך שיש לכם וירוס במחשב או שהאקר הצליח לחדור אליו.

במדריך הבא נסביר לכם כיצד אנחנו היינו פועלים במקרה והיו פורצים לנו למחשב, אבל חשוב שתבינו שברשת קיימים המון סוגים של וירוסים וכל אחד מהם צריך להסיר בדרך שונה וייחודית.

פריצות למחשב קורות בדרך כלל בגלל קובץ זדוני שהורדתם למחשב או בגלל תוכנה לשליטה מרחוק שהתקנתם בעבר. במדריך, נציג לכם פתרונות כלליים לטיפול ראשוני במקרים של פריצה למחשב.

נתקו את האינטרנט

הפעולה הראשונה שצריך לבצע ברגע שקיים חשד שמישהו חדר לכם למחשב, היא לנתק את המחשב מהאינטרנט. לא.. הכוונה היא לא להתקשר לספקית האינטרנט ולנתק את כל הבית מהאינטרנט, אלא רק את המחשב הספציפי שלכם.

אם אתם גולשים באמצעות חיבור קווי, נתקו את כבל הרשת שמגיע מהראוטר למחשב. אם אתם גולשים דרך ה- WiFi אז התנתקו מהרשת האלחוטית. ברגע שתנתקו את המחשב מהאינטרנט, לפורץ לא תהיה יותר גישה אל המחשב שלכם.

גבו את המידע שלכם

לפעמים לאחר פריצה למחשב, אין למשתמש אפשרות לגשת לקבצים שלו. לכן, לפני שתבצעו איזו שהיא פעולה, מומלץ לגבות את כל הקבצים החשובים לכם בכונן חיצוני. דרך אגב, מומלץ לבצע גיבוי למחשב על בסיס יומי, תלוי בכמות המידע שאתם מזרימים אליו.

סריקה של המחשב באמצעות אנטי וירוס

לאחר שניתקתם את המחשב מהאינטרנט וגיביתם את כל המידע החשוב, בצעו סריקה מלאה באמצעות אנטי וירוס. תוכנת האנטי וירוס תסרוק את המחשב ותבדוק אם קיימים קבצים אשר חשודים כוירוסים או קבצים שהושתלו על ידי ההאקר כדי לפתוח פירצה דרכה הוא יכול להשתלט על המחשב.

אם תוכנת האנטי וירוס מצאה קבצים אשר חשודים כוירוסים, הסירו אותם. אם אין לכם תוכנת אנטי וירוס מותקנת במחשב, מומלץ שתתקינו אחת כבר עכשיו. ישנן המון תוכנות אנטי וירוס חינמיות שעושות את העבודה בצורה טובה כמו: Avira, Avast, AVG וכו.

סריקה באמצעות תוכנת אנטי רוגלה

קבצי רוגלה שמושתלים במחשב יכולים לגרום לכם לנזק רב גם מבלי שתשימו לב לכך. לכן, סרקו את המחשב באמצעות תוכנת אנטי רוגלה, והסירו קבצים חשודים שהתוכנה מוצאת. דרך אגב, אנו משתמשים בתוכנת האנטי רוגלה החינמית שנקראת Malwarebytes.

הסרת תוכנות חשודות, סרגלי כלים ותוכנות לשליטה מרחוק

ההאקר שהשתלט לכם על המחשב יכול לקבל אליו גישה גם דרך תוכנות רוגלה, סרגלי כלים או באמצעות תוכנות לשליטה מרחוק. בשלב הראשוני מומלץ להסיר כל תוכנה שנראית חשודה כמו סרגלי כלים או תוכנות לשליטה מרחוק, וזאת כדי לחסום את הפורץ.

אל תסירו סתם תוכנות שאינכם מכירים מפני שאתם יכולים לגרום גם נזק למחשב. לכן, לפני שאתם מבצעים פעולה כל שהיא חשוב שתתייעצו עם טכנאי מחשבים.

מדריך המסביר כיצד להתמודד עם האקרים

האיום הוסר ? חברו את המחשב לאינטרנט

לאחר שסיימתם לבצע את כל הפעולות הללו תוכלו לחבר שוב את המחשב לאינטרנט ולבדוק אם התסמינים שבגללם חשדתם שפרצו לכם למחשב חוזרים. אם הכל נראה בסדר, כנראה שהסרתם את האיום מהמחשב. אך אם התסמינים הללו חוזרים שוב, יכול להיות שתצטרכו לפרמט את המחשב ולהתקין מחדש את מערכת ההפעלה. לפני שתעשו זאת, הזמינו טכנאי מחשבים שיבדוק את המחשב.

| אולי יעניין אותך גם


 



הצטרפו אל +900 גולשים, המקבלים עדכונים שוטפים על תוכן עדכני ובלעדי של חדשות, מדריכים וסיקורים למחשבים ולסלולר