Skip to main content

תשכחו מכל הסיסמאות שלכם - הכירו את מנהל הסיסמאות של Last Pass

 |  Yossi Demri

בעולם האינטרנט של היום כאשר לכל אחד ואחת מאיתנו ישנו מספר לא קטן של חשבונות באתרים השונים הכוללים בין השאר את הרשתות החברתיות כמו פייסבוק Facebook, אינסטגרם Instagram, טוויטר Twitter או חשבונות אימייל (דואר אלקטרוני) וחשבונות לאתרי המדיה השונים כמו נטפליקס Netflix ועוד.. אין מנוס מלזכור ובעיקר לאבטח עשרות אם לא מאות סיסמאות שמצטברות במהלך השנים.

רבים מאיתנו עוד נוטים ליצור סיסמאות קלות לאתרים וחשבונות רבים על אף שזה הוא לא דבר חכם ובטוח לעשות מבחינת אבטחת מידע, אולם הבעיה היא שבשביל ליצור סיסמאות חזקות שבאמת יתנו שכבת הגנה טובה מפני כל אותם פושעי סייבר אשר רוצים לאסוף את המידע שלנו לצרכים שונים, גופי אבטחה רבים ממליצים ליצור סיסמאות ארוכות אשר כוללות שילוב אקראי של מספרים, אותיות קטנות וגדולות ותווים מיוחדים, כך שלפורצים יהיה קשה יותר לפצח את הסיסמאות שלנו.

אז מי את Last Pass ?

בשנים האחרונות אנחנו רואים יותר ויותר חברות אשר מציעות תוכנות ושירותים אשר מטרתם היא לאחסן את הסיסמאות או ליתר דיוק החשבונות שלנו באתרים השונים במקום אחד מרוכז כך שלא נצטרך לזכור עשרות סיסמאות ושמות משתמשים של החשבונות שלנו באתרים השונים.

שיטת הפעולה של כל אותם מוצרים היא זהה פחות או יותר, נצטרך לגשת לאתר המציע את השירות, לפתוח בו חשבון משתמש הכולל סיסמת מאסטר שהיא למעשה הסיסמה הראשית שנצטרך לזכור מעתה והלאה. לאחר מכן, בכל פעם שניכנס לאחד מחשבונות האינטרנט שלנו התוכנה תזכור את שם האתר, שם המשתמש שלנו וסיסמת הכניסה לחשבון, כך שבפעם הבאה שניגש לאותו אתר כל מה שנצטרך לעשות הוא להקיש את סיסמת המאסטר (הראשית) ואנחנו בתוך החשבון שלנו.

בשוק קיימות עשרות תוכנות כאלה שחלקן בחינם וחלקן בתשלום. בסקירה הזו אנו נתמקד על אחת מאותן תוכנות שבמקרה היא גם הפופולארית מביניהן והיא נקראת Last Pass.

באופן כללי ניתן לחלק את תחום מאגרי הסיסמאות המקוונים לשתי קטגוריות:

1. תוכנות בהתקנה מקומית - תוכנות אלו מצריכות מחשב או כל מוצר אשר כולל מערכת הפעלה.

2. תוכנות אשר אינן מצריכות התקנה (ממשק אינטרנטי) - כל מה שנדרש בכדי להפעיל את התוכנות הללו הוא דפדפן אינטרנט דרכו ניתן לגשת לאתר החברה, להיכנס לחשבון המשתמש ושם לנהל את כל הסיסמאות או להתקין בדפדפן תוסף אשר מזהה את האתר אליו גולשים.

את תוכנת Last Pass אפשר להתקין על המחשב או להשתמש בה דרך הממשק האינטרנטי שהחברה מציעה.

בניגוד למוצרים אחרים Last Pass מעניקה למשתמש במהלך השימוש בה עצות ואף עוזרת לו מבחינת אבטחת חשבונות המשתמש שלו באתרים השונים. Last Pass תעזור לו לאתר חשבונות בעייתיים עם סיסמאות חלשות ותציע לו סיסמאות חזקות וקשות יותר לפריצה.

שירות לשיפור הסיסמאות

Last Pass מציעה שירות לשיפור הסיסמאות

כמו כן אני באופן אישי מאוד אהבתי את העובדה שעל אף שמדובר במוצר חינמי הוא לא כולל פרסומות מעצבנות שמציקות לעיתים למשתמשים רבים אשר משתמשים במוצרים בחינם ואשר מפצירות בנו המשתמשים לעבור למוצר בתשלום.

ממשק משתמש ונוחות שימוש

שירות Last Pass מאפשר להשתמש בו במספר אופנים: ניתן להתקין תוסף הפועל בכל הדפדפנים הפופולאריים כמו Google Chrome, FireFox, Internet Explorer, ו- Microsoft Edge או להתקין תוכנה ייעודית על המחשב האישי אשר ניתנת גם להורדה כאפליקציה מחנות האפליקציות של מיקרוסופט Windows Store ובו בעת גם להשתמש באפליקציה גם בטלפונים חכמים וטאבלטים המריצים את מערכת ההפעלה Android.

מבחינת ממשק המשתמש שלה המוצר אינו זהה בכל הפלטפורמות מבחינת העיצוב שלו וכמו כן גם מן הבחינה שחלק מן המוצרים כן מגיעים עם ממשק בעברית וחלקם לא, דבר שעשוי להרתיע משתמשים שקצת פחות יודעים אנגלית ויכול למנוע מהם מלהשתמש במוצר בצורה מיטבית.

בכדי לפשט את העניין מבחינת ההבנה של המשתמשים אנו נציג לכם כאן את תצורת הדפדפן של השירות כך שיהיה למשתמש הממוצע קל יותר למצוא את הידיים והרגליים בתוכנה.

 ממשק המשתמש של Last Pass בדפדפן

ממשק המשתמש של Last Pass בדפדפן

הדבר הראשון שאליו שמים לב לאחר פתיחת חשבון המשתמש וכניסה לכספת הסיסמאות שלכם לאחר שזו התעדכנה מן הדפדפנים השונים היא החלוקה הברורה מאוד והקלה להבנה המתבטאת גם בממשק שחלקו הגדול מתורגם לעברית אשר כולל בין היתר את התפריט בצד שמאל שמחולק למספר קטגוריות הכוללות את רשימת האתרים שבהם יש לכם המשתמשים חשבון פעיל.

פתקיות מאובטחות, באיזור זה תמצאו פתקיות המכילות פרטים נוספים על אותם אתרים בהם יש לכם חשבון פעיל.

הזנת טפסים, באיזור זה תוכלו להחליט שעל טפסים מסוימים כדוגמת פרטים שעל הגולש להזין בחשבונות בנק למשל או בבואו לרכוש מוצר באחד מאתרי הקניות, שירות Last Pass יזהה באופן אוטומטי שאתם מגיעים לעמוד אשר דורש מכם לרשום פרטים כאלה ואחרים ועל פי כן ימלא אותם השירות עבורכם בצורה אוטומטית ומאובטחת.

מבחן אבטחה, באיזור זה תוכלו לבדוק את רמת האבטחה של החשבונות שלכם וזאת על ידי העברת העכבר על המשפט "מבחן אבטחה". לאחר שתלחצו על אפשרות זו, יסרוק שירות Last Pass את כל חשבונות המשתמש שלכם באתרים השונים ויתריע לכם אילו מהם הם חשבונות בטוחים, כלומר מכילים סיסמאות חזקות ואלו מהם לא מאובטחים מספיק.

את תפריט החיפוש ניתן לראות בבירור במרכז דף השירות ליד לוגו החברה ובאמצעותו ניתן לחפש סיסמאות לאתרים שונים אליהם נרשמתם בעבר.

מבחינת זיהוי האתרים שבהם אתם גולשים ושליטה בשמות המשתמש שלכם, הפעולה היא פשוטה מאוד היות וסמלי האתרים מופיעים בצורה של ריבועים גדולים שעליהם מוטבע לעיתים קרובות שם האתר שבו יש לכם חשבון משתמש פעיל.

אם ברצונכם לשנות או לעדכן את שם המשתמש שלכם באתר מסוים כל מה שאתם צריכים לעשות הוא לגשת לסמל האתר בכספת, לעבור עליו עם סמן העכבר וללחוץ על סמל המפתח אשר יופיע לכם לאחר מכן.

הערה: חשוב מאוד לשמור את השינויים שאתם מבצעים בחשבון שלכם כמו שינוי סיסמה בכספת כך שכאשר תיגשו שוב לאתר, שירות Last Pass יוסיף בשורות המיועדות לכך את שם המשתמש והסיסמה העדכנית שלכם באותו אתר.

רשימת היתרונות והחסרונות של Last Pass

יתרונות

1. שירות פופולארי וותיק בתחום.
2. מגיע במגוון תצורות (פלטפורמות).
3. ממשק משתמש קל להבנה (מתורגם חלקית לעברית).
4. אפשרות למילוי טפסים באופן אוטומטי בעת קניות ברשת או במילוי טפסי חשבונות בנק.
5. אפשרות לבדוק את רמת האבטחה של החשבונות שלנו ברשת.

חסרונות

1. ממשק משתמש לא עקבי מבחינת עיצוב בפלטפורמות השונות.
2. ממשק המשתמש לא תורגם במלואו לעברית (רק בחלק מן הפלטפורמות).

אז בסופו של דבר מה הרווחנו משירות Last Pass ? אני חושב שאפשר להגיד שכמו בשירותים אחרים בתחום זה של שמירת שמות המשתמש והסיסמאות שלנו, Last Pass בהחלט עושים עבודה טובה בכל מה שנוגע לשמירה של החשבונות שלנו באתרים השונים.

אני באופן אישי חושב שהיתרונות הבולטים של השירות הזה אל מול המתחרים הוא העובדה שהוא מגיע בחלקו גם עם ממשק בעברית ובו בעת כולל גם פיצ'רים נוספים שאינם כלולים בתוכנות של המתחרים כמו: מילוי טפסים אוטומטי ומתן פידבק על רמת האבטחה של כל חשבון פעיל.

אני באופן אישי משתמש בשירות שלהם מזה מספר שנים ולא נתקלתי בשום בעיית אבטחה או ניסיון פריצה לחשבון שלי, עובדה אשר מרמזת על כך שמדובר בגוף שעומד מאחורי המוצר שלו ובעיקר שיש לו ותק רב בתחום הזה.

מה שפחות אהבתי בשירות של Last Pass היא העובדה שיש קצת אי סדר מבחינת העיצוב של המוצר בפלטפורמות השונות, דבר אשר יכול לבלבל הרבה מאוד משתמשים שרגילים לתצורת עיצוב מסוימת בטלפון החכם למשל כאפליקציה אולם כאשר הם מגיעים לדפדפן הם מקבלים צורת עיצוב שונה, וכך גם כאשר האפליקציה עוברת למחשב האישי וכן הלאה.

אולם פרט לבעיות אלו ניתן לומר שיש כאן פיתרון מעולה לכל אלו שיש להם חשבונות רבים ברשת ולא רוצים לזכור עשרות אם לא מאות סיסמאות ושמות משתמש בכל פעם שהם מגיעים לאתר כזה או אחר.

אז ניתן להגיד כי הרווח הגדול של כולנו משירותים בסגנון הזה היא העובדה שמעכשיו אנחנו צריכים לזכור רק סיסמה אחת שהיא הסיסמא הראשית לכניסה לשירות. לכן מי שרוצה שירות לשמירת סיסמאות שעושה את העבודה, בעל ותק של שנים בתחום וממשק משתמש קל מאוד לשימוש המגיע גם בעברית לפחות בחלק מן הפלטפורמות, אני יכול להמליץ לכם בחום על השירות של חברת Last Pass, אין ספק שהוא עושה את העבודה כמו שצריך.

| אולי יעניין אותך גם


 



הצטרפו אל +900 גולשים, המקבלים עדכונים שוטפים על תוכן עדכני ובלעדי של חדשות, מדריכים וסיקורים למחשבים ולסלולר