Skip to main content

מה הם ההבדלים בין exFAT, FAT32 ו- NTFS

 |  Yossi Demri

לכל התקן אחסון ישנה מערכת קבצים אשר עליה נמצאים כל הקבצים של מערכת ההפעלה ושל המשתמש. לפני שמפרמטים את הכונן הקשיח במחשב או את הזיכרון הנייד (דיסק און קי), צריך להגדיר את סוג מערכת הקבצים אשר עליה תהיה מותקנת מערכת ההפעלה.

מערכות הקבצים הפופולאריות כיום, הן: FAT32 ,exFAT ו- NTFS שהיא גם החדשה ביותר.

מ- FAT32 ועד NTFS

FAT32 הינה מערכת הקבצים הישנה מבין השלושה, והיא נמצאת בשימוש בעיקר בזכרונות ניידים (Disk On Key) והתקני אחסון חיצוניים. ווינדוס (Windows) משתמשת ב- NTFS כמערכת הקבצים בתור ברירת מחדל, וזאת בזכות היתרונות שיש לה על קודמותיה.

כל מה שצריך לדעת על FAT32 ובקצרה

אז כפי שכתבנו קודם לכן, FAT32 החליפה את קודמתה ה- FAT16 והיא נחשבת למערכת הקבצים הותיקה יותר מבין השלושה. את ה- FAT32 ניתן היה לראות בפעם הראשונה בשימוש במערכת ההפעלה ווינדוס 95.

ל- FAT32 יש מספר מגבלות, כאשר העיקרית שבהן היא שלא ניתן להעתיק אליה קבצים שהם מעל לגודל של 4GB.

ה- FAT32 נמצאת בדרך כלל בשימוש בכרטיסי זיכרון או דיסק און קי, ולא תוכלו להשתמש בה כמערכת הקבצים למערכות הפעלה מסוג Windows 8 או Windows 10.

אז למה דווקא NTFS

NTFS הופיעה לראשונה ב- Windows XP והיא נחשבת כיום למערכת הקבצים החדשה והטובה ביותר. על NTFS מומלץ להתקין מערכות הפעלה חדשות, כמו: Windows 7, Windows 8 או Windows 10.

אם מותקן לכם במחשב עוד כונן קשיח אשר עליו אתם מעוניינים לאחסן קבצים, מומלץ מאוד לפרמט אותו כ- NTFS.

NTFS תומכת בשלל מאפיינים אשר חשובים מאוד לכונן הקשיח ולמערכת ההפעלה, כמו: הרשאות קבצים, תיקון מהיר של שגיאות במקרים של תקלה במחשב, הצפנת קבצים ועוד..

היתרון החשוב ביותר שיש ל- NTFS על פני קודמותיה הוא היכולת של המשתמש להעתיק אליה קבצים שהם מעל לגודל של 4GB.

את exFAT לא כולם מכירים

exFAT הוצגה לראשונה בשנת 2006 והיא נחשבת כתחליף מודרני ל- FAT32. ה-exFAT הינה מערכת קבצים קלה ומתקדמת יותר מ- FAT32, והיא מותאמת במיוחד לשימוש בזכרונות ניידים.

ל- exFAT אין את כל המאפיינים המתקדמים שיש ל- NTFS לכן פחות מומלץ להתקין עליה מערכות הפעלה מסוג Windows, אך בדומה ל- NTFS ניתן להעתיק ל- exFAT קבצים מעל לגודל של 4GB.

היתרון שיש ל- exFAT על פני ה- NTFS הוא שניתן להתקין עליה מערכות הפעלה מסוג MAC OS X (קריאה וכתיבה), לעומת ה- NTFS שלא נתמכת במלואה על ידי ה- MAC OS X (קריאה בלבד).

השוואה בין exFAT, FAT32 ו- NTFS

בטבלה הבאה נסכם את כל היתרונות והחסרונות של כל אחת ממערכות הקבצים הפופולאריות.

NTFS exFAT FAT32  
x קריאה וכתיבה של קבצים בגודל של מעל 4GB
x יצירת כוננים (מחיצות) גדולים מ- 32GB 
x ניהול חכם של מקום פנוי (אין יותר מידי צורך בפעולת איחוי דיסק) 
x x דחיסת קבצים וחיסכון בשטח דיסק
x x הרשאות משתמשים לקבצים ותיקיות
x x הצפנת קבצים
x x מותאמת לשימוש עם רוב מערכות ההפעלה
x תופסת פחות מקום בזכרונות ניידים (דיסק און קי)

לסיכום, ניתן לראות שמערכת הקבצים FAT32 מותאמת יותר לכוננים שהנפח שלהם לא עולה על 32GB, אך החיסרון הבולט שלה הוא שלא ניתן להעתיק אליה קבצים שהם מעל לגודל של 4GB.

לעומת זאת, ה- NTFS מותאמת במיוחד למערכות הפעלה חדשות בזכות שלל המאפיינים המתקדמים שיש לה, וגם מומלץ להשתמש בה בכוננים קשיחים שהם מעל ל- 32GB. דרך אגב, ה- NTFS אינה מומלצת לזכרונות ניידים שהם מעל 32GB.

כאן נכנסת לתמונה ה- exFAT, ל- exFAT יש את היתרונות של ה- FAT32 (קטנה ומהירה) וגם של ה- NTFS (ניתן להעתיק קבצים מעל לגודל של 4GB), לכן היא בדרך כלל גם מערכת הקבצים המומלצת לזכרונות ניידים.

| אולי יעניין אותך גם


 



הצטרפו אל +900 גולשים, המקבלים עדכונים שוטפים על תוכן עדכני ובלעדי של חדשות, מדריכים וסיקורים למחשבים ולסלולר