Skip to main content

המדריך לרכישת מכשיר סלולרי משומש

 |  Yossi Demri

לא לכולם יש את האמצעים לקנות מכשיר סלולרי חדש מהחנות, וכמות המכשירים אשר נמכרים באתרי יד 2 או בקבוצות מכירה שונות גודלת מידי שנה. למרות שמחירם של הסמארטפונים הסינים הוא נמוך לעומת מחירם של המותגים הגדולים, ישנו ציבור גדול שעדיין רוכש מכשירים מיד שניה.

מה צריך לבדוק כאשר רוכשים סמארטפון מיד שנייה

כאשר רוכשים מכשיר סלולרי מאדם זר צריך לבדוק מספר דברים אשר יעזרו לכם להחליט אם המכשיר תקין או לא, ואם כדאי בכלל לבצע את העסקה.

בדרך כלל, הפגישה עם אותו אדם אשר ממנו אתם מעוניינים לרכוש את המכשיר הסלולרי אורכת כ- 15 דקות (פחות או יותר), ובמשך הזמן הזה אתם חייבים לבדוק כמה שיותר דברים אשר יעידו על תקינותו של המכשיר.

אז לצורך הבדיקות של המכשיר קחו איתכם כרטיס סים בגודל המתאים, סמארטפון שעובד בצורה תקינה, אוזניות חוטיות, אוזניות בלוטוס או רמקול בלוטוס.

האם המכשיר חוקי ?

עוד במהלך שיחת הטלפון עם המוכר, מומלץ לשאול מהיכן המכשיר הסלולרי נקנה ? האם יש עדיין אחריות עליו ? האם האחריות שייכת ליבואן רשמי או מקבילי ? והכי חשוב לשאול, האם ישנן קבלות על הרכישה ?

שאלו כמה שיותר שאלות על היסטוריית המכשיר, ובמהלך השיחה בידקו אם תשובותיו של המוכר נשמעות אמינות או שהוא מגמם וחושב כיצד לענות על כל שאלה.

שברים וסדקים במסך ובגוף המכשיר

אז עברתם בהצלחה את שלב השיחה הטלפונית עם המוכר והחלטתם להיפגש עימו. ראשית כל, בקשו ממנו להיפגש במקום מרכזי הומה אדם, ולא בסמטאות חשוכות.

בתחילת הפגישה עם המוכר בידקו קודם את גוף המכשיר והמסך, וודאו שלא קיימים סדקים או שברים. כל סדק או שבר קטן שיש על גבי המכשיר או המסך יכול להעיד על כך שהמכשיר נפל מגובה רב.

שאלו את המוכר האם המכשיר אי פעם נפל, ואל תפחדו גם לשאול מהיכן הגיע כל סדק קטן שיש עליו. אם המוכר אינו יודע להסביר את מרבית הסדקים, אמורה להידלק אצלכם נורה אדומה.

לאחר שהמוכר הסביר מהיכן הגיע כל שבר וסדק, הפעילו את המכשיר ועברו לבדיקות הבאות.

תקינות המסך ועבודה עם המכשיר

ראשית כל בידקו שהתמונה אשר מוצגת על גבי המסך נראית מספיק בהירה, טובה ואיכותית. לאחר מכן דפדפו ימינה, שמאלה, למטה ולמעלה בין החלונות והאפליקציות השונות ובידקו שהטאץ' מגיב ועובד בצורה תקינה. אם יש לסמארטפון לחצן בית פיזי, לחצו עליו מספר פעמים ובידקו שהוא מגיב לכל לחיצה שלכם.

אנו ממליצים גם לבצע בדיקת פיקסלים מתים, בבדיקה זאת אתם יכולים לבדוק שכל הפיקסלים על גבי המסך הם חיים ותקינים. התחברו באמצעות המכשיר ליוטיוב ובשורת החיפוש הקלידו Dead pixel test. כאשר תפעילו את אחד הסרטונים, יתחילו לרוץ מסכים בכל מיני צבעים, כמו: ירוק, כחול, אדום וכו.. בידקו שניתן לראות את התמונה בצורה טובה וברורה בכל צבע אשר מוצג על גבי המסך.

אם תבחינו בנקודות שחורות על גבי המסך, סימן שיש לו פיקסלים שרופים אשר יפגמו באיכות התמונה שהוא מציג. דרך אגב, לא ניתן לתקן פיקסלים שרופים אלא רק בהחלפת מסך לחדש.

במהלך העבודה עם המכשיר הפעילו מספר אפליקציות ועבדו איתן במקביל, במהלך העבודה בידקו שהמכשיר עובד בצורה חלקה אינו נתקע.

סוללה

במהלך בדיקת המכשיר בידקו את הקצב שבו יורדים אחוזי הסוללה. אם בכל דקה שעוברת יורד אחוז אחד מהסוללה, סימן שהסוללה אינה תקינה.

אם יש למכשיר גב נשלף וניתן להוציא את הסוללה החוצה, בידקו מהיכן היא נקנתה והאם יש עליה עדיין אחריות.

קבלה והוצאת שיחות

במהלך שיחת טלפון אחת ניתן לבדוק את האיכות והעוצמה של האוזניה, המיקרופון והרמקול של המכשיר שאותו אתם מעוניינים לרכוש.

הכניסו את כרטיס הסים שלכם לתוך המכשיר והתקשרו לאחד מהחברים או בני המשפחה שלכם. במהלך השיחה בידקו האם אתם שומעים את החבר בצורה טובה וברורה ושאלו אותו האם גם הוא שומע אתכם בצורה טובה.

לאחר מכן, הקליקו על סמל הרמקול (Speaker) ובידקו שוב האם הוא שומע אתכם בצורה טובה וברורה, וגם האם אתם שומעים אותו בצורה טובה.

בנוסף, מומלץ לבקש מהחבר שיתקשר אליכם על מנת שתוכלו לבדוק אם ניתן לקבל גם שיחות נכנסות למכשיר.

חיבור לאוזניות

אם אתם לא רוכשים את האייפון 7 או האייפון 7 פלוס, אז סביר להניח שיש במכשיר שקע לאוזניות. ראשית כל בידקו בצורה ויזואלית שאין לכלוכים או חתיכות של אבק בתוך שקע האוזניות, ולאחר מכן חברו למכשיר זוג אוזניות ובידקו שניתן לשמוע בהן בצורה טובה ותקינה.

אינטרנט אלחוטי WiFi ואינטרנט סלולרי

אם בסביבה שבה אתם נמצאים יש אינטרנט אלחוטי, בידקו שה- WiFi של המכשיר עובד בצורה טובה ותקינה ואינו מתנתק. אם אין בקרבתכם WiFi זמין, הפעילו נקודה חמה במכשירכם הפרטי, ולאחר מכן התחברו ל- WiFi שהוא משדר באמצעות המכשיר הנבדק.

לאחר שבדקתם שה- WiFi עובד בצורה תקינה, נסו להחבר לאינטרנט הסלולרי באמצעות כרטיס הסים שהכנסתם למכשיר. בידקו שהגלישה מתבצעת באופן מהיר ותקין.

בלוטוס Bluetooth

התחברו באמצעות אוזניה או רמקול בלוטוס למכשיר שאתם מעוניינים לרכוש, ובידקו שהוא מזהה אותם ויכול להתחבר אליהם. לאחר שהתחברתם למכשיר בידקו שניתן לבצע שיחות באמצעות האוזניה, ושניתן לשמוע ולדבר דרכה בצורה תקינה.

לסיכום, אנו לא ממליצים לרכוש מכשיר סלולרי אשר עבר מעל לשני ידיים, מהסיבה הברורה שלא ניתן לדעת מה עבר על המכשיר עם זה שהשתמש בו לפני זה שמוכר לכם אותו.

אנו מבינים שכל הבדיקות אשר הצגנו לפניכם במדריך הזה נראות ארוכות ומסובכות מידי יחסית לזמן הקצר שיש בפגישה בין המוכר לקונה, אך בדיקה של הדברים הללו תגיד לכם אם המכשיר תקין או לא.

בנוסף, אל תשכחו גם לדרוש קבלות על רכישת המכשיר וזאת על מנת שתוכלו לוודא שהוא אינו גנוב.

| אולי יעניין אותך גם


 



הצטרפו אל +900 גולשים, המקבלים עדכונים שוטפים על תוכן עדכני ובלעדי של חדשות, מדריכים וסיקורים למחשבים ולסלולר