Skip to main content

מחקר של מעבדת קספרסקי קובע - רשתות חברתיות הן לא כל כך חברתיות

 |  Yossi Demri

הרשתות החברתיות החלו את דרכן עם מטרה מאוד ברורה והיא לשמור על קשר קבוע עם החברים והמשפחה על ידי שיתוף החיים שלנו באמצעות סטטוסים, תמונות ווידאו. אך מה שקורה בפועל הוא דבר הפוך לגמרי, מחקר מעמיק שביצעה מעבדת קספרסקי קובע בצורה חד משמעית שהדפדוף היום יומי ברשתות החברתיות כגון: פייסבוק, אינסטגרם, סנאפצ'אט ועוד.. גורם להשפעות שליליות שיכולות להגיע גם לדיכאון.

נגיד שיש לכם בפייסבוק לפחות 200 חברים ומחצית מהם מעלים על בסיס קבוע תמונות מטיולים בארץ או בחו"ל, תמונות רומנטיות עם בן או בת הזוג החדשים, בילויים עם משפחה וחברים ועוד כל מיני אירועים שגורמים לכם לקנא מפני שאתם נמצאים במצב קצת שונה מהם באותה העת.

התמונה המצטיירת אצלכם באותו הרגע היא שלילית ולא נכונה, צריך להבין שלא כולם נהנים ומבלים כל הזמן וסביר להניח גם שהפוסטים והתמונות שהחברים שלכם יעלו על אירועים שליליים שקורים בחייהם יהיו בתדירות נמוכה יותר מהאירועים החיוביים.

קנאה בחברים מקוונים גורמת לדיכאון

המרדף אחרי הלייקים הוא הגורם המרכזי בתחושות השליליות שהמשתמשים חווים עקב השימוש בפייסבוק, רוב האנשים מרגישים מדוכאים או מאוכזבים כאשר הם אינם מקבלים את כמות הלייקים שציפו לה. 40% מהמשתמשים מעידים כי הם חשים קנאה כאשר חבריהם מהפייסבוק מקבלים יותר לייקים מהם. נתון נוסף אשר בולט בסקר הוא הקנאה בחברים שיש להם חיים מרגשים יותר.

16,750 משתמשים ברחבי העולם מרגישים מתוסכלים בגלל המדיה החברתית, כך עולה מהסקר שביצעה מעבדת קספרסקי. חלק מהמשתמשים העידו גם שהם חווים לעיתים קרובות רגשות שליליים לאחר שדפדפו פרק זמן מסוים ברשתות החברתיות.

נתון נוסף ומעניין שיש בסקר שערכה מעבדת קספרסקי, הוא שהמשתמשים מספרים כי ההשפעות השליליות של המדיה החברתית עולות על ההשפעות החיוביות שלה.

מהסקר עולה כי מרבית המשתמשים עושים שימוש ברשתות החברתיות רק כדי לעדכן ולהתעדכן בחיי היום יום שלהם ושל חבריהם. 65% מהמשתמשים נמצאים ברשתות החברתיות כדי לשמור על קשר עם המשפחה והחברים ו- 60% מתוכם אוהבים לצפות בפוסטים משעשעים.

72% מהמשתמשים מוטרדים מאוד מהפרסום במדיה החברתית שלטענתם הפך לפולשני ומטריד, אך הסיבה העיקרית לתסכול מגיעה מכך שהמשתמשים צופים בפוסטים, תמונות וסרטונים של חבריהם במהלך חופשות ואירועים שמחים אחרים. דבר זה גורם להם לדיכאון מפני שאחרים נהנים מהחיים יותר מהם.

59% מהנסקרים דיווחו על תחושת עצב כאשר הם צפו בפוסטים ותמונות של חבריהם שנמצאים במסיבה אליה לא הוזמנו, 45% דיווחו שתמונות שחבריהם העלו מחופשות משפחתיות גרמו להשפעה שלילית. 37% מהנסקרים דיווחו כי צפייה בפוסטים מרגשים שהם העלו בעצמם בעבר הותירה אותם עם תחושה כי חייהם בעבר היו טובים יותר.

במחקר הקודם של מעבדת קספרסקי הוצג התסכול של 78% מהמשתמשים במדיה החברתית כאשר דיווחו כי שקלו לעזוב את הרשתות החברתיות בגלל הקנאה שנובעת מהפוסטים והתמונות שחבריהם מעלים.

מעבדת קספרסקי מפתחת אפליקציה חדשה בשם FFForget אשר מטרתה היא לעזור לאנשים לעזוב את הרשתות החברתיות מבלי לאבד תמונות, סרטונים ופוסטים שהעלו בעבר. כל הנתונים יאוחסנו בשרת אחסון בטוח ומוצפן של קספרסקי. דרך אגב, ניתן גם לגבות את כל הנתונים האישיים מחשבון הפייסבוק דרך פרופיל המשתמש שלכם באתר פייסבוק.

האפליקציה FFForget צפויה לצאת במהלך השנה וניתן להרשם אליה כבר עכשיו כדי לקבל עדכונים, לספק משוב ולהשפיע על בניית האפליקציה.

| אולי יעניין אותך גם


 



הצטרפו אל +900 גולשים, המקבלים עדכונים שוטפים על תוכן עדכני ובלעדי של חדשות, מדריכים וסיקורים למחשבים ולסלולר