Skip to main content

חייכו: 5 הסמארטפונים עם המצלמות הכי טובות שאפשר לקנות בישראל בשנת 2020

 |  יאיר מור

פעם השאלה הכי נפוצה ששמעו מומחי הסלולר הייתה "מה הטלפון הכי מהיר שיש ?". היום, כשאפילו הסמארטפונים הכי איטיים כבר מספיק טובים לרוב האנשים, השאלות השתנו ל- "מה הסמארטפון הכי טוב ?", ולא פחות מזה: "מה הסמארטפון שמצלם הכי טוב ?". זה לא מפליא, בהתחשב בעובדה שלפי סקר "מצב האינטרנט 2015" של בזק צילמנו כל יום לפחות שתי תמונות שאת מחציתן שיתפנו ברשתות החברתיות. דרך אגב, מאז החברה פרסמה עוד שלושה דוחות אבל לא עדכנה את הנתון הזה.

ובכן, לפי אתר DxOMark, הבוחן ומדרג את רמת הצילום של מצלמות דיגיטליות וסמארטפונים, ארבעת הסמארטפונים עם המצלמות הכי טובות שנמכרים בישראל בייבוא רשמי, אם מנפים דגמים דומים של אותן חברות, הם:

1. Samsung Galaxy S20 Ultra.

2. OnePlus 8 Pro.

3. Apple iPhone 11 Pro Max.

4. Samsung Galaxy Note 10+.

5. Huawei P30 Pro.

אבל רגע.. אנחנו הרי לא מסתפקים ברשימה בלי הסברים. הרי הציון הסופי שקובע את מיקומי המכשירים מבוסס על ממוצע בין כל ביצועי הצילום, בעוד שלכל אחד מאיתנו חשוב אולי משהו אחר - צילום סטילס או וידאו, המצלמה הקדמית (כי הצעירים מצלמים בעיקר סלפיז) או האחורית, יכולות הצילום בחושך לחיות הלילה שבינינו וכן הלאה. לכן, בדקנו איך מתפקדת המצלמה של כל אחד מחמשת המובילים בנסיבות שונות, והסברנו בקצרה מה היתרונות והחסרונות של כל אחד.

סמסונג גלקסי S20 אולטרה

המכשיר המוביל את הרשימה עולה כרגע בישראל החל מכ- 4,000 ש"ח ומעלה. מכשיר הדגל של סמסונג למחצית הראשונה של 2020 מגיע עם מערך צילום מתקדם במיוחד ולמרות בעיות מסוימות, שניגע בהן בהמשך, הוא בעל המצלמות הסלולריות המוצלחות ביותר אי פעם.

מערך הצילום האחורי של המכשיר כולל חיישן עצום של 108 מגה-פיקסל מאחורי עדשה רגילה, לצד חיישנים מעט צנועים יותר עם עדשות לצילומים אולטרה-רחבים וצילומי זום אופטי 10x - אחד הנתונים המרשימים ביותר במכשיר הזה ובעולם הסלולר בכלל.

כפי שניתן לצפות, המערך הזה מפיק תמונות כמעט מושלמות באור יום, עם חשיפה מצוינת, טווח דינמי גבוה, ניגודיות מעולה, התמודדות טובה עם האזורים החשוכים והמוארים בתמונה ללא איבוד פרטים, איזון צבעים טוב ואפקט בוקה (טשטוש רקע) מעולה, בזכות חיישן תלת-מימדי שמספק יכולת מיפוי עילאית של גבולות המצולם אבל גם נטייה מצערת לאבד פרטים קרוב לגבולות הללו - גם בצד הפנימי וגם בצד החיצוני. בצילום בעדשה הרחבה כמעט אין טשטוש קרוב לגבולות התמונה, אבל הפרטים פחות מדויקים מאשר אצל המתחרים. חיישן הזום מספק תוצאות מדהימות ביחס למכשירים אחרים, אבל מאכזבות כשמבחינים בכמות הטשטוש בתמונות שגורמות להן להיראות יותר כאילו צולמו עם זום דיגיטלי ולא אופטי.

בצילום בחושך האיכות טובה למדי, אבל ההבדל בין אזורים מוארים יותר לאיזורים מוארים פחות הוא די משמעותי. בצילום וידאו התוצאות מעולות ומדובר באחד המכשירים המרשימים בשוק, עם יכולת צילום ברזולוציית 8K! בקצב של 24 פריימים לשנייה, כמו גם 4K בקצב של 60 פריימים לשנייה. הייצוב האופטי-דיגיטלי המשולב כמעט מושלם, אבל נוטה לפעמים להתנהגות לא צפויה.

מה שהמכשיר הזה לא מצטיין בו הוא מיקוד: מאז ההשקה שלו יצאו כבר שני עדכונים שכל מטרתם לתקן בעיות שגרמו למיקוד להיות איטי מאוד, במיוחד בחושך אבל גם באור ונטייה לאבד את המיקוד פעמים רבות באמצע צילום וידאו. הוא גם עדיין נוטה לפעמים לבצע שינויים דרמטיים באיזון הצבעים באמצע צילום סרטון.

המצלמה הקדמית של המכשיר מציגה יתרונות וחסרונות כמעט זהים לאחורית, כולל תמיכה בצילום וידאו ב- 4K ב- 60 פריימים לשנייה, מלבד כמה הבדלים. ביניהם ניתן למנות מיקוד מהיר בצילומי סטילס (אבל לא בחושך ולא בווידאו), ואפקט בוקה מצוין למרות שהמצלמה הקדמית אינה מצוידת בחיישן ייעודי לכך. האודיו נשמע מצוין, עם השתקת רוח ורעשי רקע לא מושלם אך טוב מספיק ואיכות שמע עשירה שנשמעת מעולה.

לרכישת גלקסי S20 אולטרה מקיי אס פי

לרכישת גלקסי S20 אולטרה מאייבורי

Samsung Galaxy S20 Ultra

Galaxy S20 Ultra

וואן פלוס 8 פרו

המכשיר היקר ביותר בתולדות החברה, שמחירו מתחיל כאן מכ- 3,800 ש"ח ועולה אל מעל 4,000 ש"ח לגרסה בעלת הזיכרון המוגדל, מצדיק את המחיר ומצליח להתברג ברשימה מעל כמה מכשירים שעולים (או לפחות עלו בעת השקתם) יותר ממנו.

בצילומי סטילס הוא מספק איזון צבעים ובמיוחד איזון לבן, שהשאיר לא מעט מבקרים פעורי פה, אם כי הוא עדיין נוטה להוסיף מעט צבע אדמדם במקומות שלא ברור מה לצבע הזה יש לחפש בהם. עם זאת, רוב המשתמשים לא יבחינו בכך כלל. הוא מעט מטשטש עצמים שנעו בזמן הצילום ובצילום בחושך משאיר יותר מידי רעש ונוטה להוציא תמונות עם רקע חשוך מידי, אבל האיכות של התמונות באופן כללי נותרת גבוהה מאוד בכל תנאי התאורה. צילום מול השמש משאיר משקעי סינוור ברורים למדי.

בזום הוא פחות מצטיין ומציג פרטים לא מספיק מדויקים, אם כי עדיין מרשים בהשוואה לרוב המכשירים בשוק. בתמונות בוקה הוא מזהה את הגבולות טוב למדי, אך ניתן לראות שהוא משאיר סביבם 'משקעים'. בצילום בעדשה הרחבה הוא מציג גם זווית הרבה פחות רחבה ממצלמות מקבילות של מתחרים וגם עיוות של פרטים קרוב לקצה התמונה, ורעש לעיתים קרובות. מצד שני, גם כאן התמונות יוצאות יפהפיות מבחינת איזון הצבעים.

תחום שבו המכשיר הזה מצטיין במיוחד הוא צילום מקרוב - מאקרו. יש לו עדשה מיוחדת לכך וניתן להתקרב איתו למרחק נגיעה ממש מעצמים קטנים, ולצלם אותם באיכות שאף סמארטפון אחר לא מסוגל לספק ממרחק כזה. צילום וידאו מגיע פה לרזולוציה של 4K בקצב של 60 פריימים לשנייה, כאשר הייצוב טוב למדי, רמת התאורה גם היא סבירה, אם כי הצבעים נוטים כאן מעט לצהוב בתאורה מלאכותית וסביב עצמים נעים ניתן להבחין בטשטוש.

בצילום בהילוך איטי הוא מנצח כמעט בנוק-אאוט כל מכשיר אחר, עם שילוב של איזון צבעים מעולה ומיקוד מצוין. האודיו כאן נשמע לפעמים מעט דחוס, אך בסך הכל הוא עושה עבודה טובה בלכידת הדיבור של מי שנמצא קרוב למכשיר.

OnePlus 8 Pro

OnePlus 8 Pro

אייפון 11 פרו מקס

במקום השלישי נמצא המכשיר היקר ביותר ברשימה, שמחירו בישראל מתחיל מכ- 4,300 ש"ח ועולה אל מעל 5,000 ש"ח לגרסה עם זיכרון מוגדל. כפי שאפשר לצפות מאפל, גם כשהיא אינה במקום הראשון היא עדיין מספקת איזון טוב בין שלל הדרישות של המשתמשים השונים: מערך הצילום האחורי המשולש שלה מספק תמונות סטילס מעולות עם מעט מאוד רעש באור יום, וכמות רעש מתקבלת על הדעת בצילום בחושך (גם עם פלאש וגם בלעדיו) על מנת להשאיר בתמונה מספיק פרטים ולא 'להחליק' אותם בכוח.

מצב הפורטרט עובד היטב, אם כי ניתן למצוא טעויות בגבולות בין המצולם לרקע ובתמונות בטווח דינמי רחב לפעמים החלק הבהיר מסונוור עד כדי 'בליעה' של פרטים סביבו. בביצוע זום-אין חסרים פרטים, במיוחד בצילום בחיישן הרחב, שגם אינו תומך במצב לילה, אך באופן כללי התמונות נראות טוב.

מצלמת הסלפי מספקת חשיפה טובה מאוד גם לפנים וגם לרקע, עם איזון לבן לא מושלם אך עדיין עדיף מרוב המתחרים. בצילום סלפי בתאורה מלאכותית או בחושך חסרים פרטים רבים ויש רעש רב. אפקט הבוקה במצלמת הסלפי עובד היטב. בכל הנוגע לווידאו, ניתן למצוא כאן איכות מעולה, עם צילום ברזולוציית 4K בקצב של 60 פריימים לשנייה עם טווח דינמי, איזון צבעים ורמת פרטים מצוינים, והכי חשוב - מעבר עדין מאוד בין איזונים שונים, מה שרוב מכשירי אנדרואיד המתחרים לא מצליחים לספק.

בצילום וידאו בחושך האזורים המוארים יותר באופן יחסי נראים טוב, אבל האזורים החשוכים יותר רועשים וחסרים בהם פרטים רבים. מצלמת הסלפי מספקת וידאו מיוצב באיכות מפתיעה. הסאונד באייפון עושה עבודה טובה בניקוי רעשים, אבל גורם גם לקול האנושי להישמע לא טבעי, עם דגש מוגזם על הבאס. למרות זאת, הוא עושה עבודה מעולה בשחזור דיבור בצורה שאפשר יהיה להבין היטב גם בסביבה רועשת.

לרכישת iPhone 11 Pro Max מקיי אס פי

לרכישת iPhone 11 Pro Max מאייבורי

אייפון 11 פרו מקס

iPhone 11 Pro Max

סמסונג גלקסי נוט 10 פלוס

מכשיר נוסף ששרד ברשימה מהשנה שעברה הוא מכשיר הדגל של סמסונג למחצית השנייה של 2019. למרות הציון הכולל הנמוך יותר מזה של אייפון ושל Galaxy S20 Ultra, בכמה מקומות הוא מתעלה עליהם: את ה- S20 Ultra הוא מנצח ברמת הפרטים בצילומי בוקה וכמובן במיקוד, שכפי שציינו הוא אזור שה- S20 Ultra חלש בו באופן חריג בשל בעיות בטכנולוגיית חיישן המיקוד שלו. מול האייפון מצטיין הנוט 10 פלוס ברמות רעש נמוכות מאוד, איזון צבעים טוב באור שמש, יותר פרטים באיזורים חשוכים וגם במצלמה הרחבה ובזום, כמו גם בצילום בחושך.

המקום שבו הוא מפסיד הוא צילום וידאו. הוא תומך, כמו כל המכשירים ברשימה, ברזולוציה של 4K בקצב של 60 פריימים לשנייה, אבל התוצאות 'שרופות' מידי בשמש, הייצוב שלו פחות טוב משל האחרים (מלבד בצילום ב- FullHD בעדשה הראשית של המצלמה האחורית), בצילום בחושך האיזורים המוארים מסונוורים ומטושטשים יחסית בעוד רק האיזורים החשוכים עשירים יותר בפרטים, ההילוך הסופר-איטי (960 פריימים לשנייה) נראה מפוקסל וצילום וידאו במצב בוקה ("מיקוד חי") איום ונורא, אם כי שימוש באותו אפקט להפיכה של הרקע לשחור-לבן דווקא נראית טוב. הסאונד מעולה, אבל מצב זום-אין לסאונד נשמע מלאכותי להחריד.

מצלמת הסלפי גם היא לא מאוד מרשימה, עם צבעים בהירים מידי ונטייה לשרוף אזורים מוארים מאוד בתמונות עם טווח דינמי גבוה. עם זאת, בצילום וידאו הקול הסטריאופוני מדהים ובצילום באיכות FullHD הייצוב עובד מעולה, וגם צילום וידאו בוקה עובד טוב יותר מאשר במצלמה האחורית.

לרכישת Samsung Galaxy Note 10 Plus מקיי אס פי

לרכישת Samsung Galaxy Note 10 Plus מאייבורי

סמסונג גלקסי נוט 10 פלוס

Samsung Galaxy Note 10 Plus

וואווי P30 פרו

המכשיר האחרון ברשימה שרד בה גם הוא מהשנה שעברה, גם בגלל שהוא באמת טוב אבל בעיקר כי היורש שלו, שעולה עליו משמעותית בכל המדדים, לא נמכר בישראל בשל החרם האמריקאי.

המכשיר הזה, שחולל בזמנו מהפכה של ממש בכל מה שקשור למיקוד וזום, עדיין מצליח להרשים גם מול מתחרים שיצאו אחריו, עם מיקוד מהיר מאוד ותמונות זום באיכות יוצאת דופן. החיסרון היחיד בצילומי הזום, במיוחד יחסית לגלקסי העדכני בעל הזום הגדול יותר, הוא הטווח הדינמי הנמוך יחסית של התמונות מהסוג הזה בוואווי. איזון הצבעים שלו נוטה יחסית לכיוון הצהוב, אך בסך הכל הוא מציג תמונות איכותיות מאוד, גם באור יום וגם בחושך.

גם בווידאו הוא מצליח להציג ביצועים מרשימים, כאשר בתנאי תאורה טובים התוצאה נראית מעט חשוכה יותר, אך מלאת פרטים ובלי סינוור באיזורים מוארים יותר. הזום בווידאו עובד מצוין, אם כי הייצוב יכול היה להיות טוב יותר. גם כאשר מצלמים ברזולוציית FullHD הייצוב עדיין מפסיד למתחרים, אבל שדה הראייה רחב יחסית והפרטים נראים מדויקים למדי. צילום וידאו במצב בוקה עובד היטב, וההילוך הסופר-איטי (960 פריימים לשנייה) עובד באופן מרשים מאוד.

החיישן הרחב פחות מרשים, במיוחד בייצוב הגרוע, ומצלמת הסלפי אינה תומכת בווידאו ברזולוציית 4K. עם זאת, היא מציגה טווח דינמי ואיזון צבעים מעולים. בכל הנוגע לסאונד, הוא מבטל רעשי רקע מעט פחות טוב מהמכשירים האחרים, אך מצד שני נשמע אותנטי מאוד.

לרכישת Huawei P30 PRO מקיי אס פי

וואווי פי 30 פרו

אז מה הכי כדאי לקנות

לכל קורא יש העדפות משלו ולכן גם התשובה כמובן תהיה שונה: מי שרוצה את היכולת לבצע זום איכותי, הגלקסי S20 אולטרה הוא הבחירה המושלמת עבורו. מי שאוהב דווקא צילומי בוקה, שני המכשירים האחרונים ברשימה ששניהם בני כשנה, דווקא יתנו לו תמורה טובה הרבה יותר למחיר. מי שמצלם וידאו תוך כדי תנועה לעיתים קרובות, אז כל אחד משלושת המכשירים הראשונים ברשימה אמור לספק אותו.

אם יש מישהו שהכי חשוב לו צילום מאקרו, הוא לא צריך אפילו לחשוב פעמיים לפני שיבחר בוואן-פלוס. צילום בהילוך איטי עובד הכי טוב בוואן-פלוס, באייפון ובוואווי, ומי שרוצה יכולות מאוזנות למדי בכל סוגי הצילום ישמח גם הוא לדעת שהוא יכול לקבל אותן כמעט ללא שום פשרה עם הוואווי, שלמחיר שלו היתה שנה שלמה לרדת לרמה סבירה.

| אולי יעניין אותך גם


 



הצטרפו אל +900 גולשים, המקבלים עדכונים שוטפים על תוכן עדכני ובלעדי של חדשות, מדריכים וסיקורים למחשבים ולסלולר