Skip to main content

כל מה שאתם צריכים לדעת על רכישת טלוויזיה חדשה וכיול של מסכים

 |  שי מסלטי

כאשר אנו הולכים לרכוש טלוויזיה חדשה או מסך חדש למחשב רובנו מסתכלים תחילה על המפרט הטכני שלהם. כיום, רוב המסכים מצוידים בטכנולוגיות החדישות ביותר ולעתים אף נראים זהים האחד לשני, פרט למותג אשר מוטבע על גבי המסך.

כמו כן, רוב הצרכנים מסתכלים בעיקר על רמת הפיקסלים של המסך, כלומר: כמה נקודות מצויות על גבי כל אינץ' או על קצב רענון התמונה אשר נע בין 60-1000 הרץ בדגמים המובילים של חברות המסכים.

לא כל מסך אשר מציג תמונה טובה בחנות הוא באמת טוב

ישנם צרכנים שכאשר הם מגיעים לרכוש מסך בחנות הם בוחרים במסך אשר מציג את התמונה הטובה ביותר באותה נקודת זמן, אך ישנם פרמטרים נוספים שאותם הם לא לוקחים בחשבון. לפיכך, הבאתי עבורכם מספר טיפים וכללים פשוטים שיעזרו לכם לרכוש את המסך הטוב ביותר לצרכים שלכם.

1. לא כל מה שנראה טוב הוא באמת טוב - כאשר אתם מגיעים לחנות למוצרי חשמל כדי לרכוש מסך צאו מנקודת הנחה בסיסית אחת, הרבה מן הרשתות הן גם היבואניות של המסכים. רבים מכם אולי לא יודעים זאת, אך רשתות רבות לעתים מייבאות מותגים שונים ולכן קל להם להמליץ על מותג אחד ולבטל את כל היתר.

בנוסף לכך, לעיתים הרשתות גם מכיילות את המסך (כלומר: מסדרות את הגדרות התצוגה שלו) כך שהוא יבלוט ויציג תמונה חדה וברורה יותר משאר המתחרים בחנות. ישנם גם מקרים שבהם משתמשים בחנות בסרטי וידאו באיכות גבוהה אשר מחמיאים לכל מסך שנמצא בתצוגה.

לכן, אני באופן אישי מציע לכם לבקש מן המוכרים לצפות בערוצים מסוימים כמו ערוץ 2 או ערוץ 10 על מנת שתוכלו לקבל פרופורציה או אפילו להביא אתכם איזה שהוא קובץ וידאו על דיסק און קי או דיסק רגיל כדי לראות אם התמונה היא באמת לטעמכם. זיכרו, בבית התמונה יכולה להיראות אחרת בגלל סיבות רבות, כגון: מבנה החדר תאורה וכו'.

2. אחריות ושירות - בשוק קיימים מותגים רבים, אולם דעו לכם שלא לכולם יש אבא חזק ואמין מאחוריהם. לפיכך, אני באופן אישי מציע לכם ללכת על מסכים ממותגים ידועים אשר מעניקים למוצר שלהם מינימום שתי שנות אחריות. חשוב לדעת גם שלא כל אחריות אומרת בהכרח שיגיעו אליכם במקרה של תקלה חלילה, לכן: חשוב לשים לב לכך שבתעודת האחריות מצוין באופן מפורש שבמקרים של תקלה יגיעו אליכם הביתה וייקחו את המוצר לתיקון או החלפה במקרה הצורך.

באופן עקרוני בארץ ישנם מספר יבואנים גדולים של מסכים והם: ישפאר - יבואנית של מותג המסכים SONY, אלקטרה - יבואנית המותגים GRUNDIG\PHILIPS, ראלקו - יבואנית SHARP בישראל, יניר מערכות - יבואנית מותג FUJICOM, ראלפו - יבואנית מותג המסכים הגרמני METZ, י.ח - יבואנית מותג LG וחברת סמסונג ישראל.

אלו הם גופים ותיקים מאוד בענף ומעניקים על פי רוב שלוש שנות אחריות על המוצרים שלהם. לכן, חשוב מאוד לברר מי הוא היבואן אשר עומד מאחורי המסך אותו אתם מעוניינים לרכוש. דרך אגב, בשוק ישנם גם יבואנים מקבילים אז מומלץ לבדוק זאת עוד בטרם הרכישה.

רכשנו מסך חדש אך אנו לא מרוצים מאיכות התמונה בבית, מה עושים ?

רבים מכם אולי לא יודעים זאת, אך ניתן להפוך כל מסך לנהדר לצפייה ולהוציא ממנו את מלא הפוטנציאל שלו וכל זה באמצעות אמצעים פשוטים יחסית. זה מביא אותנו למושג הבא אשר נקרא כיול.

באמצעות כיול המסך תוכלו להגדיר אותו כך שיעניק לכם את התמונה הריאליסטית והטובה ביותר שהוא מסוגל לתת. כיום, כאשר המשתמש הממוצע מבקש לכייל את הצג שברשותו אלו הן האפשרויות אשר עומדות בפניו: להזמין איש מקצוע שיעלה לא מעט כסף או לרכוש דיסק כיול של AVIA או DVE במחיר של כמה עשרות דולרים. דרך אגב, צריך לשים לב שדיסק הכיול מתאים לטלוויזית PAL ולרזולוציית High Definition (בהתאם למפרט המסך).

כיול בסיסי, המדריך המקוצר

למזלנו, קיימים בשוק מספר כלים אשר ניתנים להורדה בחינם ונועדו לבצע את מלאכת הכיול. חברת Burosch הגרמנית ידועה בעולם כמומחית בתחום כיול אודיו / וידאו מקצועי והיא מאפשרת להוריד מאתר הבית שלה קובץ אשר מכיל מספר תבניות בדיקה.

הדיסק קיים בשתי גרסאות: בסיסית ומתקדמת, את דיסק הכיול תוכלו להוריד מהאתר הרשמי של חברת CHIP.DE.

את תוכנות הכיול הללו יש לצרוב על דיסק DVD או ליצור מהן עותק ISO לדיסק און קי, כך שנגן ה-DVD שלכם יוכל לקרוא אותם. כדי להגיע לרמת כיול טובה יש ארבעה מאפיינים שאותם תצטרכו לדעת:

1. כיוון רמת הניגודיות CONTRAST - המושג ניגודיות מתאר את רמת השחור שהמסך מסוגל להגיע אליו. כלומר: ככל שרמת הקונטרסט תהיה גבוהה יותר כך המסך יוכל להציג שחור טוב יותר ונאמן למקור.

אם אתם מנסים לכייל את רמת השחור באמצעות התוכנה לכיול מסכים תצטרכו לדאוג לכך שרואים הבדלים בין הפסים השחורים שנמצאים בצד ימין של המסך ולנסות להגיע לרמת שחור גבוהה יותר ככל האפשר מבלי לאבד פרטים בחלק הכהה.

אצל יצרנים רבים ניתן לכוון גם את רמת התאורה האחורית במסך וכך להגביר את רמת הצבעים הכהים, חוץ מהקונטרסט הכללי של המסך. אך שימו לב, אם תנמיכו יותר מידי את עוצמת התאורה האחורית, תקבלו חלקי תמונה כהים. לכן, חשוב לכוון את רמת התאורה האחורית ברגישות רבה.

2. בהירות BRIGHTNESS - מושג זה מגדיר את רמת התאורה שאליה המסך מסוגל להגיע. כלומר: ככל שרמת התאורה במסך תהיה חזקה יותר כך נוכל לראות את המתרחש על המסך גם בתנאי תאורה חזקים, כמו: שמש ישירה. בתוכנת הכיול תחום זה מתבטא בכך שיש צורך להגביר את רמת הבהירות עד למקסימום ולאחר מכן להוריד אותה עד שרואים הבדלים בין הפסים הלבנים בצד שמאל של המסך.

3. חדות SHARPNESS - פירוש מושג זה הוא שככל שרמת החדות תהיה גבוהה יותר כך המסך אמור להציג לנו פרטים רבים יותר ולהראות אותם בצורה חדה יותר. חשוב לדעת שמכיוון שאנו צופים בתכנים בעלי רזולוציות משתנות, לפעמים יכולה להיגרם תופעה של הילה מסביב לדמויות במסך, לכן עלינו לצמצמה ככל האפשר. בתוכנות הכיול שהוצגו כאן הדבר מתבצע על ידי הגברת החדות למקסימום ואז הורדה שלה עד שההילה הלבנה  מסביב לדמויות נעלמת.

4. צבע COLOR - רמת הצבע על המסך היא עניין של טעם אישי. ישנם אנשים אשר אוהבים מסכים עם צבעים בוהקים וחזקים ויש כאלו שמעדיפים צבע טבעי ככל האפשר. בעיקרון מסכי LED ניחנו בצבעים מציאותיים יותר מאשר מסכי OLED. אם תרצו לכייל את רמת הצבע במסך באמצעות התוכנה שהצגתי קודם לכן, בצעו את השלבים הבאים: כנסו לערוץ האופנה למשל, חפשו דוגמנית בעלת גוון עור כהה או בהיר וכוונו את רמת הצבע במסך עד שעורה של הדוגמנית יהיה בגוון הטבעי ככל האפשר.

5. תאורה וסביבה - חשוב לדעת שתאורה וסביבת צפייה יכולות להשפיע בצורה משמעותית על איכות התמונה הסופית אותה אנו מקבלים.

מקור אור כמו חלון פתוח למשל יכול לפגום בצורה משמעותית באיכות התצוגה, בגלל האור אשר מוקרן על גבי מסכים בעלי ציפוי מבריק. לכן, חסימת מקור האור עם וילון למשל יכולה לשפר בצורה משמעותית את איכות התמונה. גם תאורה חזקה מאוד כמו מנורות פלורסנט או תאורת לדים בהירה יכולה לגרום לתמונה להיראות כהה מדי ולכן בחלק מן החברות יש מנגנון תאורה דינאמי אשר מכוון את רמת בהירות המסך לתאורת הסביבה.

בנושא זה המלצתי האישית היא להשתדל לדבוק בכיול אשר יתאים לתנאים שבהם אתם נוהגים לצפות בבית במשך רוב שעות היום. חשוב לי להדגיש כי הכיול צריך להתבצע מחדש על כל כניסת וידאו. כלומר: כאשר אתם מחברים את המסך לכניסת וידאו אחת ולאחר מכן מחברים אליו מקור נוסף לכניסת וידאו נוספת, עליכם לבצע כיול לשני המכשירים היות וכל כניסה פועלת בנפרד ואינה קשורה לכניסה השנייה. כמו כן, אפילו אם תרכשו את אותו דגם של מסך, תאלצו לבצע כיול בנפרד וזאת מפני שלכל מסך יש את המאפיינים הייחודיים שלו.

לסיכום, ניתן לומר שעל ידי כיול פשוט של המסך שאותו רכשתם תוכלו ליהנות מתמונה הרבה יותר טובה ועשירה וכל זה רק על ידי שימוש במספר כלים פשוטים. לאחר כיול המסך תוכלו ליהנות מאיכות תמונה טובה יותר, רמת שחור וצבעים אמיתיים יותר ובאופן כללי להוציא מהמסך תמונה הרבה יותר טובה מזאת שהייתה לו בהתחלה.

| אולי יעניין אותך גם


 



הצטרפו אל +900 גולשים, המקבלים עדכונים שוטפים על תוכן עדכני ובלעדי של חדשות, מדריכים וסיקורים למחשבים ולסלולר