Skip to main content

יש לכם מכשיר אנדרואיד Android ? כך תבדקו שלא מותקנות עליו אפליקציות זדוניות

 |  Yossi Demri

Play Protect הוא שירות אבטחה של גוגל שתפקידו להגן על מכשיר האנדרואיד שלכם מפני רוגלות ואפליקציות זדוניות אחרות. הוא מריץ בדיקות בטיחות לאפליקציות ומשחקים אשר מוצעים להורדה בחנות האפליקציות של גוגל פליי Google Play, ובנוסף הוא גם סורק באופן קבוע את האפליקציות אשר מותקנות במכשיר שלכם. את כל הפעולות הללו הוא מבצע באופן אוטומטי מבלי שתצטרכו לבצע פעולה כלשהי.

השירות של Google Play Protect פועל תמיד ברקע כברירת מחדל, אך אם תרצו תוכלו לכבות אותו בקלות. דרך אגב, מטעמי אבטחה אנחנו לא ממליצים לעשות זאת.

סריקת רוגלות ואפליקציות מזיקות במכשיר האנדרואיד

אז בהמשך למדריכים והמאמרים השימושיים שכתבנו לכם על חנות האפליקציות האינטרנטית Google Play Store כמו: כיצד להגן על הילדים שלכם מפני הורדה של אפליקציות ומשחקים שאינם מתאימים לגיל שלהם, או כיצד לתקן שגיאות נפוצות, במדריך זה נסביר לכם כיצד לבצע סריקה של כל האפליקציות אשר מותקנות בסמארטפון שלכם באמצעות שירות האבטחה Play Protect.

1. ראשית כל היכנסו מהמכשיר שלכם לחנות האפליקציות Google Play --> בחלון הראשי של החנות לחצו על כפתור התפריט (שלושה קווים לרוחב) --> בתפריט שנפתח בחרו באפשרות Play Protect.

הגדרות Play Protect בחנות האפליקציות של גוגל

הגדרות Play Protect

2. כעת וודאו שהאפשרות סריקת המכשיר לאיתור איומי אבטחה מופעלת. כאשר אפשרות זו מופעלת, גוגל Google תבדוק באופן קבוע את המכשיר שלכם מפני אפליקציות מזיקות ותתריע בפניכם כאשר היא תחשוד שיש אפליקציה או אפליקציות שמתנהגות בצורה חשודה.

3. אם תרצו, תוכלו לבצע סריקה ידנית של האפליקציות במכשיר שלכם, למרות שגוגל עושה זאת באופן אוטומטי. כדי לעשות זאת לחצו על כפתור הרענון (סמל בצורת חץ).

כעת גוגל תבצע סריקה לכל האפליקציות אשר מותקנות במכשיר האנדרואיד שלכם, אל דאגה הסריקה תיקח רק מספר שניות. בתוצאות הסריקה שלנו ניתן לראות שגוגל סרקה מעל 79 אפליקציות בשעה 12:04. בנוסף, ניתן לראות שתוצאות הסריקה יצאו טובות ולא נמצאו אפליקציות מזיקות במכשיר.

סריקת מכשיר האנדרואיד לאיתור איומים ואפליקציות זדוניות

סריקת המכשיר לאיתור איומי אבטחה ואפליקציות זדוניות

כפי שאמרנו קודם לכן, גם אם לא תבצעו את הסריקה באופן ידני, גוגל תבצע זאת בעצמה באופן אוטומטי. הסריקה האוטומטית תתבצע כל עוד האפשרות סריקת המכשיר לאיתור איומי אבטחה מופעלת. אם תבטלו אותה תצטרכו לעשות את הסריקה באופן ידני.

דרך אגב, אם תפעילו את האפשרות שיפור באיתור אפליקציות מזיקות, גוגל Google תבדוק גם את האפליקציות שהתקנתם ממקורות לא מוכרים כמו אתרי אינטרנט או פורומים שונים. בנוסף, Google Play Protect יישלח מידע מהמכשיר שלכם אל חברת גוגל על מנת לסייע להם להגן עליכם ועל שאר המשתמשים מפני אפליקציות מזיקות, זאת לפי דברי גוגל.

| אולי יעניין אותך גם