Skip to main content

אירוע משפיעני רשת של ג'ון ברייס - אירוע חוויתי ומעניין עם הרצאות מרתקות

 |  Yossi Demri

בשבוע שעבר, אירחה מכללת ג'ון ברייס בסניף תל אביב, שנים עשר משפיעני רשת באירוע שבו היא הציגה חלק מהקורסים הנלמדים במכללה. בקבלת הפנים חיכה לאורחים שולחן מלא בכל טוב - מדברי מאפה טעימים ועד קינוחים מדהימים, וכל זה היה במרפסת המכללה המשקיפה למרכז תל אביב. לאחר הנשנושים כל המוזמנים נכנסו לחדר שבתוכו חיכו חמשת המרצים המובילים במכללה. לפני שכל אחד מהמרצים סיפר על הקורס שהוא מלמד, הציג מוטי חדד, מנהל מכללת ג'ון ברייס, את המכללה עצמה וסיפר מעט על ההיסטוריה שלה, כיצד קיבלה את השם שלה, ודיבר גם על המצב היום בשוק ההיי טק.

ההרצאה הראשונה - ג'קי סויקיס, מקדם אתרים מקצועי ובעל ניסיון רב בתחום

ג'קי עוסק בקידום אתרים משנת 1998 והוא מעביר קורסים בקידום אתרים במכללת ג'ון ברייס John Bryce כבר קרוב ל- 11 שנים. בנוסף לכל זה, ג'קי הוא גם מנהל הפיתוח העסקי בחברת סאו סימפל SEO Simple, חברה פרטית העוסקת בקידום אתרים בישראל. בהרצאתו, הסביר ג'קי על תחום קידום האתרים בעולם ובישראל בפרט, וסיפר כיצד ניתן לנצל את חוסר ההבנה של השפה העברית של מנוע החיפוש הגדול בעולם כדי לגרום לאתרים מסוימים להיות ראשונים בתוצאות החיפוש.

בנוסף, הציג ג'קי מספר אתרים ישראליים בעלי תוכן ירוד מאוד אך בעקבות ניצול הפרצות של גוגל הם הצליחו להגיע למקומות מאוד גבוהים בתוצאות החיפוש. ג'קי גם נתן טיפים מאוד מעניינים ויעילים לקידום אתרים בישראל.

הרצאה בנושא טכנולוגיה - רוני קרן, מומחה לטכנולוגיה ומנהל טכנולוגיות ראשי במכללת ג'ון ברייס

רוני, מומחה לטכנולוגיות שעובד בתחום פיתוח תוכנה משנת 1990, סיפר לאורחים על שתי טכנולוגיות מאוד מעניינות ומובילות בעולם, הבלוקצ'יין והאינטרנט של הדברים IoT. בנושא הבלוקצ'יין, סיפר רוני על הטכנולוגיה שמאפשרת לנו לבצע עסקאות ורכישות מאובטחות באינטרנט מבלי להיות תלויים בחברות האשראי או הבנקים. בזכות הבלוקצ'יין הגיעו לעולם המטבעות הדיגיטליים וטכנולוגיית ה- IoT המאפשרת למשתמש לשלוט מרחוק על התקנים שונים בבית וגם מאפשרת לאותם התקנים לתקשר ביניהם.

רוני גם הציג מכשיר לקריאת גלי המוח שאותו הוא הדגים על ילד שהיה נוכח בהרצאה. בהדגמה רוני הראה לנו כיצד המכשיר מסוגל לקרוא את גלי המוח ולהציג אותם בצורה ויזואלית על המחשב. הנתונים שהמכשיר מציג יעזרו לנו בעתיד להבין את הרצונות והחוויות האישיות שלנו.

אבטחת מידע - יניב ברקאי, מומחה לאבטחת מידע בתחום המחשבים

בהרצאתו, סיפר יניב על הניסיון שלו בתחום הסייבר והביא מספר דוגמאות ממתקפות סייבר שונות שקיימות ברשת. יניב הסביר כיצד מחדירים למחשב סוס טרויאני או תוכנת כופר וכיצד הם פועלים. בנוסף, סיפר יניב כיצד ניתן בקלות לפרוץ למצלמות רשת ביתיות וגם נתן מספר טיפים לשיפור אבטחת המידע האישית שלנו.

יניב גם הסביר שכל אדם המחזיק בסמארטפון, טאבלט, מחשב נייח או מחשב נייד הוא בעל פוטנציאל להפוך לקורבן של מתקפת סייבר. לכן, יש צורך להיזהר במהלך הגלישה ברשת וגם כאשר מבצעים פעולות שונות במחשב.

חווית משתמש - טל פלורנטין, מוביל מסלול ההסמכה למנהלי חווית משתמש בג'ון ברייס

טל הסביר לאורחים על כל החשיבה העומדת מאחורי חווית המשתמש באתרים השונים, וגם על האופן בו הגולשים צופים בתכנים באתרים לעומת האופן שבו המתכנתים חושבים שהם צופים בהם. בנוסף, טל נתן גם טיפים על איך להנגיש טקסטים בצורה טובה יותר, כך שהגולשים באתר יחשפו קודם לדברים החשובים ולאחר מכן לדברים הפחות חשובים.

בהרצאתו שיתף טל את האורחים בעתיד של התוכן - הסאונד לדבריו הוא הדבר הבא בתוכן מקוון וזאת מפני שלגולשים יש פחות סבלנות וזמן לקרוא טקסטים או לצפות בסרטונים. בנוסף, טל הסביר היכן כדאי לשים באנרים באתר, ומה הוא הדבר הראשון שאנחנו בדרך כלל רואים כאשר אנחנו נכנסים לאתר מסוים.

הדובדבן שבקצפת - שי מזרחי, כתב טכנולוגיה בערוץ 13 ובאתר וואלה, ומנהל תחום הסלולר במכללת ג'ון ברייס

ההרצאה של שי התקיימה במעבדת הסלולר של המכללה, במעבדה זו התלמידים לומדים כיצד לתקן מכשירים ולהתמודד עם תקלות פשוטות ומורכבות כאחד. שי סיפר על קורס הסלולר שהוא מעביר במכללה ועל כל הבוגרים הותיקים של הקורס שהספיקו כבר להשתלב במעבדות הסלולר הגדולות בארץ או לפתוח מעבדות סלולר משלהם. שי גם נתן טיפים מאוד יעילים הקשורים לעולם הסלולר, והסביר איזה מכשירים מומלץ לקנות, היכן כדאי לתקן את המכשיר הסלולרי, היכן ניתן למצוא את המחירים הטובים ביותר ועוד.

את ההרצאה סיימנו בעוד ארוחה מפנקת הכוללת מאפים מיוחדים, סלטים עשירים, קינוחים מפנקים ושיחות אישיות עם חלק מהמרצים המובילים של המכללה.

| אולי יעניין אותך גם


 



הצטרפו אל +900 גולשים, המקבלים עדכונים שוטפים על תוכן עדכני ובלעדי של חדשות, מדריכים וסיקורים למחשבים ולסלולר