Skip to main content

אוזניות גיימינג מומלצות עד 100 דולר

 |  טוני מלינקוביץ'

אוזניות הן מוצר די הכרחי וחשוב לשורה ארוכה של אנשים כמו יוטיוברים, גיימרים, יוצרי תוכן, וגם לאנשים שאוהבים ליהנות ממוזיקה עם צליל איכותי ונקי, אך בכתבה זו נתמקד בעיקר באוזניות המיועדות לקהל הגיימרים. בעוד שיש גיימרים שאיכות ודיוק הסאונד לא ממש חשובים להם, ישנם מגוון רחב של גיימרים תחרותיים ושחקני FPS בפרט, השואפים תמיד לאוזניות איכותיות שבמקרים מסוימים גם נותנות להם יתרון בקרב.

בחירת אוזניות גיימינג - עיצוב, נוחות, איכות סאונד ומיקרופון

נשאלת השאלה, איך בוחרים אוזניות ? מה הקריטריונים שעל פיהם אנחנו אמורים לבחור אותן והאם באמת צריך להשקיע מאות שקלים כדי ליהנות מחווית משחק טובה ? התשובה היא כזו - לאוזניות יש כמה וכמה פרמטרים שאליהם צריך להתייחס, חלקם חשובים יותר וחלקם חשובים פחות, וכמובן שלכל אחד יש סדר עדיפויות שונה. למשל, האחד יכול לשים דגש על עיצוב צבעים ותאורת RGB, ולאחר לא אכפת בכלל כיצד נראות האוזניות שלו, העיקר שהסאונד יהיה איכותי.

נתחיל דווקא מהנקודות והפרמטרים הפשוטים יותר. למשל עיצוב, וכאן הבחירה היא די אישית, בעוד שמישהו אחד ישים דגש גדול על העיצוב והצבע של האוזניות שלו, ייתכן שמישהו אחר לא ייתן בכלל חשיבות לכך, וישים דגש על פרמטרים אחרים לגמרי.

הפרמטר השני הוא פרמטר חשוב מאוד - איכות הבנייה והנוחות של האוזניות. ישנן אוזניות שלוחצות על הראש והאוזניים של המשתמש והן לא נוחות בלשון המעטה. הסיבה לכך היא שהאוזניות הללו לא גמישות במיוחד וגם כי הכריות שלהן עשויות מחומר זול שלא נעים למגע וגורם גם להזעה ואדמומיות באיזור האוזניים. אוזניות כאלו לא מתאימות לגיימינג לזמן ממושך, ולכן לפני הרכישה מומלץ לקרוא ולצפות בביקורות של גולשים אחרים שהתנסו איתן. אך יחד עם זאת חשוב לציין שיכול להיות שאוזניות מסוימות יהיו נוחות לאדם אחד ולאדם אחר הן לא.

הפרמטר הבא גם הוא חשוב במיוחד והוא איכות הצליל וכמות הערוצים של האוזניות. בסופו של יום המטרה של האוזניות היא להפיק צלילים, ולרוב אנחנו נעדיף אוזניות בעלות איכות שמע טובה שיכולות לספק צליל נקי ומדויק. אחד הנתונים הטכניים שיעזור להעיד על איכות הצליל הוא טווח התדרים של האוזניות אשר נמדד בהרצים Hz (למשל - 20-20,000Hz).

באשר לכמות הערוצים, רוב הגיימרים יעדיפו אוזניות בעלות 7.1 ערוצים מהסיבה הפשוטה ש- 7.1 ערוצים יתנו תחושה טובה יותר של המיקום ממנו הצליל מגיע וכך הם יוכלו לדעת מהיכן יגיע היריב שלהם במשחק או מהיכן הוא יורה עליהם. יש לשים לב כי במקרים רבים מדובר ב- 7.1 וירטואלי ולא "אמיתי".

לבסוף, ישנו גם המיקרופון שבמקרים מסוימים הוא מקבל חשיבות רבה אצל מגוון רחב של משתמשים, ובצדק. הרי בעזרתו הגיימרים יכולים לתקשר ולדבר אחד עם השני. ישנן אוזניות אשר כוללות מיקרופונים איכותיים יותר וישנן אוזניות שכוללות מיקרופונים איכותיים פחות, או לא איכותיים בכלל. בנוסף, כדאי לבדוק האם המיקרופון ניתן לניתוק או האם הוא גמיש מספיק ומאפשר למשתמש לשנות את המיקום שלו.

אז אחרי שעברנו על כמה מן הפרמטרים החשובים, נותרה השאלה הבאה - האם באמת צריך להשקיע מאות שקלים על אוזניות איכותיות ומקצועיות ? או שאפשר להסתפק באוזניות גיימינג זולות יותר ? כדי לענות על השאלה הזו בדקנו מספר דגמים נבחרים ופופולריים של אוזניות גיימינג בטווח מחירים של מ- 15$ ועד ל- 100$ שיתאימו לגיימרים המתחילים שביניכם.

OVANN X7

הדגם הראשון ששמנו לב אליו הוא ה-OVANN X7. לדעתנו, הדגם הזה מזכיר מאוד את המבנה והעיצוב של ה- Cougar Immersa. ה- OVANN X7 עולות סך הכל 22.05 דולרים בגירבסט למשל. הן מציעות איכות צליל די טובה ביחס למחיר שלהן, מיקרופון נחמד שמספיק טוב לשימוש ביתי פשוט, ולמשחק עם החברים ברשת. החלק המעניין בהן הוא התוספת של הבקר הקטן לשליטה על הווליום, וכיבוי והדלקת המיקרופון. החיסרון הבולט שלהן הוא שלאחר שימוש ממושך של כמה שעות הן עלולות לגרום לאי נוחות לחלק מהמשתמשים, ובנוסף הן לא תומכות ב- 7.1. דרך אגב, האוזניות מתחברות למחשב באמצעות חיבור 3.5 מ"מ.

לרכישת אוזניות הגיימינג OVANN X7 מאליאקספרס

לרכישת אוזניות הגיימינג OVANN X7 מגירבסט

לרכישת אוזניות הגיימינג OVANN X7 מאתר JOYBUY

אוזניות לגיימרים OVAN X7

אוזניות הגיימינג OVANN X7

KOTION EACH G2000

הדגם השני שמצאנו שגם הוא נמכר מאוד ונחשב לפופולרי הוא ה- EACH G2000. אוזניות אלו עולות כרגע 19.14 דולרים בלבד באתר אליאקספרס, ואיכות הסאונד שלהן היא בינונית, אך תספיק לרוב הגיימרים המתחילים. הן לא תומכות ב- 7.1 אך העיצוב שלהן בהחלט מעניין. הן כוללות תאורת לד כחולה או כתומה (תלוי בדגם) אשר דולקת כאשר מחברים אותן למחשב באמצעות כבל USB. המיקרופון שלהן סך הכל עושה את העבודה, אבל היה הרבה יותר נחמד אם הוא היה גמיש.

לרכישת אוזניות הגיימינג EACH G2000 מאליאקספרס

לרכישת אוזניות הגיימינג EACH G2000 מגירבסט

לרכישת אוזניות הגיימינג EACH G2000 מאתר JOYBUY

אוזניות לגיימרים EACH G2000

אוזניות הגיימינג KOTION EACH G2000

SOMIC G941

הדגם הבא ששמנו לב אליו עולה מדרגה ברמת המחיר. הוא נקרא Somic G941 והוא עולה כרגע 46.99 דולרים באתר גירבסט. בניגוד לשני הדגמים הקודמים, ה-G941 כוללות סאונד 7.1 וירטואלי, חיבור USB ולא 3.5 מ"מ כמו באוזניות רגילות, וכמובן גם בקר קטן לשליטה על המיקרופון והווליום. הסאונד של האוזניות הוא די טוב וה- 7.1 יכול להוות יתרון די משמעותי במשחקי יריות למשל. המיקרופון שלהן עושה את העבודה בצורה די טובה והן זמינות לרכישה בצבעים שחור או לבן.

לרכישת אוזניות הגיימינג SOMIC G941 מגירבסט

לרכישת אוזניות הגיימינג SOMIC G941 מאתר TOMTOP

אוזניות לגיימרים SOMIC G941

אוזניות הגיימינג SOMIC G941

HyperX Cloud Pro

הדגם הרביעי הוא כנראה גם מוכר לרובכם. בניגוד לאוזניות הקודמות שהיו שייכות לחברות סיניות שלא ממש מוכרות, הפעם מדובר בדגם מוכר ופופולרי מאוד של חברת HyperX. ה- Cloud Pro מגיעות בצבעים שחור וכסוף והן עולות 71.95 דולרים באמזון או 305 ש"ח ב- KSP. ה- HyperX Cloud Pro כבר הוכיחו את עצמן כאוזניות המספקות סאונד טוב ואיכותי, ללא 7.1 וירטואלי, אך הן בהחלט מספיקות לגיימרים מתחילים ואפילו למתקדמים יותר. המיקרופון של האוזניות מעולה למטרת שיחות עם החברים במהלך משחקים, אך פחות מתאים להקלטת סרטונים או פודקאסטים למשל. ניתן להרכיב ולפרק אותו בקלות, ובנוסף הוא גם די גמיש.

לרכישת אוזניות הגיימינג HyperX Cloud Pro מאמזון

HyperX Cloud PRO

Xiaomi Mi Game Headset

הדגם החמישי והאחרון הוא אומנם פחות מוכר בארץ אך אין אחד שלא מכיר את היצרנית שלו - שיאומי Xiaomi. מדובר באוזניות גיימינג מדגם Xiaomi Mi Game Headset שעולות 84.80 דולרים, והן זוכות לשלל שבחים בקרב משתמשים ברחבי העולם וזאת למרות שאין להן מיקרופון. הן מציעות סאונד טוב ומעל לממוצע, איכות הבנייה שלהן היא די טובה והן נוחות גם לשימוש ממושך. דרך אגב, אם אתם מחפשים מיקרופון טוב במחיר משתלם, תדעו שגם כתבנו מאמר על מיקרופונים מומלצים עד 100 דולר.

לרכישת האוזניות Xiaomi Mi Game Headset מאליאקספרס

לרכישת אוזניות הגיימינג Xiaomi Mi Game Headset מאתר גירבסט

לרכישת אוזניות הגיימינג Xiaomi Mi Game Headset מאתר TOMTOP

אוזניות הגיימינג Xiaomi Mi Gaming Headphones

Xiaomi Mi Gaming Headphones

לסיכום, אין ספק שישנן לא מעט מציאות בתחום האוזניות באתרי הקניות השונים, ובעיקר באתרי הקניות הסיניים. אם תשאלו אותנו, בתור התחלה, אין צורך להוציא מאות ואפילו אלפי שקלים על אוזניות גיימינג מקצועיות. אומנם בכתבה זו כללנו רק חמישה דגמים נבחרים אך ישנם עוד הרבה דגמים אחרים ששווה לבדוק אותם. לפני שאתם רוכשים אוזניות מסוימות, אנו ממליצים לקרוא ולצפות בסקירות עליהן. דעתנו בכתבה זו התבססה על חוות דעת וביקורות של אתרים פופולריים וסוקרים בתחום הטכנולוגיה והגיימינג מרחבי העולם. שימו לב שחלק מהמחירים המופיעים כאן לא כוללים משלוח ועלולים להשתנות עם הזמן. קחו בחשבון גם שהמוצר שתקבלו הוא בהתאם למחיר ששילמתם - כלומר, אל תצפו לקנות אוזניות זולות ולקבל אוזניות מקצועיות ואיכותיות.

גילוי נאות - אנו מקבלים עמלה על כל רכישה שתבצעו באתרים המוצגים במאמר זה. עמלה זו אינה מייקרת את המוצר והיא תורמת מאוד להתפתחות האתר.

| אולי יעניין אותך גם


 



הצטרפו אל +900 גולשים, המקבלים עדכונים שוטפים על תוכן עדכני ובלעדי של חדשות, מדריכים וסיקורים למחשבים ולסלולר