חברת אנקר (Anker) הודיעה על ריקול לעוד חמישה דגמים פופולריים של סוללות ניידות מתוצרתה, לאחר שהתגלו בהם ליקויים חמורים שעלולים להוביל להתכה, פליטת עשן ואף להתלקחות. החברה קוראת כעת לכלל המשתמשים לבדוק אם יש ברשותם את אחד מהדגמים שברשימה וממליצה להפסיק להשתמש בהם מיד.
יצרניות של סוללות יוצאת בתהליך ריקול כאשר מתגלה כשל טכני או בטיחותי במוצריה, שעלול לסכן את המשתמשים או לגרום נזק לרכוש. במקרים אלה, החברה פועלת להחזיר את המוצרים הפגומים מהשוק, בין אם בעקבות תלונות צרכנים, בדיקות פנימיות או דרישות של רשויות הפיקוח. מטרת הריקול היא לצמצם את הסכנה, לשמור על אמון הלקוחות ולמזער השלכות משפטיות וכלכליות שעלולות לנבוע מהשארת המוצר הבעייתי בשימוש.
הפסיקו את השימוש בדגמים הבאים
חברת אנקר הודיעה כי היא פותחת בתהליך ריקול לסוללות הניידות התקולות "מתוך משנה זהירות", כלשונה. לקוחות המחזיקים באחד מהדגמים התקולים מתבקשים להפסיק להשתמש בו ולהימנע מלהשליך אותו לפח האשפה, בשל סכנת התחממות והתלקחות. ניתן לפתוח בתהליך ההחזרה גם ללא חשבונית רכישה, באמצעות צילום של מספר הדגם המצוין על גבי המוצר.
אלה 6 הדגמים התקולים:
- Anker PowerCore 10000 דגם A1263, שעליו כבר דיווחנו כאן
- Anker Power Bank (10K, 22.5W), דגם A1257
- Anker Power Bank (20K, 22.5W, Built-In USB-C Cable), דגם A1647
- Anker MagGo Power Bank (10K, 7.5W), דגם A1652
- Anker Zolo Power Bank (20K, 30W, Built-In USB-C and Lightning Cable), דגם A1681
- Anker Zolo Power Bank (20K, 30W, Built-In USB-C Cable), דגם A1689
צלמו את הסוללה ושלחו לאנקר
יש לצלם את הסוללה עם שם הדגם והמספר הסידורי ולאחר מכן לשלוח את התמונה לחברה. ניתן להביא אותה למרכז מחזור או להשליך בתחנת פינוי פסולת מוסמכת. חשוב לציין כי לא כל מרכזי המחזור האלקטרוני מצוידים בציוד המתאים לטיפול בסוללות פגומות או מסוכנות. לכן, מומלץ ליצור קשר מראש עם המקום ולוודא כי הוא מוסמך לטפל בסוללות שהוחזרו במסגרת ריקול.
למרות שתהליך ההחזרה עשוי להיראות מעט מסורבל, מדובר בצעד הכרחי לשמירה על בטיחות המשתמשים ולמניעת תרחישים חמורים, כמו שריפה בבית.
לפי החברה, לקוחות שיישלחו צילום של הסוללה יקבלו בתמורה מוצר חלופי. במקרים שבהם לא יהיה מלאי זמין, יונפק שובר כספי בשווי זהה.