פוגעים בהקמת תשתיות ציבוריות: פרויקטים להקמת מרכזי נתונים ל- AI גוזלים משאבים קריטיים

פרויקטים להקמת כבישים, גשרים ותשתיות אזרחיות נוספות עלולים להידחק הצידה, על רקע ההאצה הדרמטית בבניית מרכזי נתונים ברחבי העולם, כך עולה מכתבה שהתפרסמה בבלומברג.

 

הביקוש הגובר למרכזי נתונים המיועדים ל- AI (בינה מלאכותית) מתחיל להשפיע על הקצאת משאבים, כוח אדם וחומרי גלם לבניית תשתיות ציבוריות ומציב סימן שאלה סביב עתידם של פרויקטי תשתית חיוניים.

לפי נתונים שהתפרסמו, בשנת 2025 מכרו מדינות ורשויות מקומיות בארצות הברית חוב בהיקף שיא (השנה השנייה ברציפות) ומנתחים מעריכים כי גם בשנה הקרובה יונפק חוב נוסף בהיקף של כ- 600 מיליארד דולר. רוב הכסף מיועד למימון פרויקטי תשתית, אך על רקע הביקוש ההולך וגובר למרכזי נתונים מצד ענקיות AI, עולה החשש כי חלק מההשקעות יתעכבו או יוסטו לפרויקטים אחרים.

בינתיים, נתוני לשכת מפקד האוכלוסין מראים כי ההוצאות הפרטיות על בניית מרכזי נתונים הגיעו ליותר מ- 41 מיליארד דולר בשנה – בערך כמו הוצאות של מדינות ורשויות מקומיות על סלילת תשתיות לתחבורה ציבורית.

כל הפרויקטים הללו צפויים להתחרות על עובדים בענף הבנייה, במיוחד לאור המחסור שיש בכוח אדם שנגרם בעקבות משבר הפנסיות והקשחת מדיניות ההגירה של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ.

אנדרו אנגנוסט (Andrew Anagnost), מנכ״ל חברת אוטודסק (Autodesk) המתמחה בפיתוח תוכנות לתחומי האדריכלות והעיצוב, אמר לבלומברג כי המבנים של מרכזי הנתונים גוזלים משאבים מפרויקטים אחרים. הוא גם הבטיח שפרויקטים רבים של תשתיות לא יתקדמו מהר כמו שאנשים מצפים.

אולי יעניין אותך גם

 
דילוג לתוכן