מתעורר לחיים: Copilot של מיקרוסופט יתחיל להגיב עם הבעות פנים

לפני כעשרים שנה מיקרוסופט הכירה לנו את קליפי (Clippy), הסייען הקופצני שזכה לאהדה וללעג בו-זמנית. כעת, היא מחזירה את קונספט ההנפשה לחיים בגרסה מתקדמת ודינמית הרבה יותר.

ל- Copilot, עוזר ה- AI שלה, יש סוף סוף פנים. הוא נראה כמו טיפה חצי אנושית המגיבה בזמן אמת באמצעות הבעות פנים לפקודות והנחיות המשתמש. הדמות החדשה, שנחשפה לראשונה בדיווח שהתפרסם ב- The Verge, מסמלת את כוונתה של מיקרוסופט להפוך את הבינה המלאכותית שלה לנגישה, רגשית ואינטראקטיבית מתמיד.

 

המראה החדש של Copilot לא זמין לכולם

נכון לעכשיו, המראה החדש של Copilot זמין רק למשתמשים נבחרים, במסגרת השקה מדורגת שבוחנת את תגובתם לעיצוב החדש. אם אתם רוצים לבדוק אם אתם מברי המזל שיכולים לראות את הדמות החדשה, מיקרוסופט פרסמה באתר הרשמי שלה מדריך קצר לבדיקת זמינות: יש לפתוח את Copilot, ללחוץ על סמל המיקרופון להפעלת אינטראקציה קולית ולאחר מכן, לגשת לתפריט ההגדרות על ידי לחיצה על סמל גלגל השיניים. שם, תחת האפשרות “Appearance”, ניתן להפעיל או לבטל את הממשק הוויזואלי החדש, שמעניק ל- Copilot צורה ופנים.

הפנים החדשות של Copilot
הבעות הפנים של Copilot

מיקרוסופט בוחנת את השלב הבא באבולוציה של ממשקי בינה מלאכותית – אינטראקציה רגשית וחזותית בזמן אמת. היא מציגה ניסוי חדשני שנועד להעשיר את התקשורת הקולית עם העוזר החכם שלה באמצעות הבעות פנים ודינמיקה לא מילולית. לפי החברה, מדובר באבטיפוס מוקדם שמאפשר לנהל שיחות, סיעור מוחות או אפילו להתבדח בצורה מוחשית ואינטואיטיבית יותר מאי פעם.

נכון לעכשיו, המראה החדש של Copilot זמין אך ורק למשתמשים פרטיים ואינו זמין למנויי Microsoft 365 עסקיים. מדובר בבחירה אסטרטגית של מיקרוסופט, שככל הנראה מעוניינת לבחון את הפיצ’ר בסביבה צרכנית פחות רגישה, לפני הרחבתו לחברות וארגונים גדולים. עדיין לא ברור מתי ואם בכלל יגיע ה- Copilot המונפש גם למשתמשים עסקיים, אך ככל הנראה מדובר בצעד ראשון לקראת שילוב אינטראקציות חזותיות גם בעולם העבודה.

למיקרוסופט יש ניסיון רב עם האנשה, אך לא תמיד מוצלח

מיקרוסופט ממשיכה במסורת הארוכה שלה ליצירת ממשקים מואנשים ונגישים יותר עבור המשתמשים. לאורך השנים ניסתה החברה להעניק לעוזרים הדיגיטליים שלה מראה ידידותי, החל מ- Office Assistant, שכלל את הדמות המונפשת קליפי ועד לפרויקט Microsoft Bob ודמויות נוספות. לא כל הניסיונות הללו הצליחו, העוזרת Tay למשל, שהושקה ב- 2016, נגנזה במהרה לאחר שהפכה למטרה לניצול לרעה על ידי משתמשים ברשת.

למרות האתגרים, הרעיון של האנשה ממשיך לצבור פופולריות, בעיקר בתרבויות כמו זו של יפן ומיקרוסופט ממשיכה לבחון כיצד ניתן לשלב אלמנטים חזותיים ואינטראקטיביים באופן מבוקר וזהיר יותר בממשקי ה- AI שלה.

אולי יעניין אותך גם

 
דילוג לתוכן