המחירים של כרטיסי המסך ממשיכים לעלות, במיוחד של אלה המשתייכים לשוק הבינוני והגבוה וזה מכעיס הרבה גיימרים, עורכי וידאו ובכלל כל מי שמנסה לשים את ידו כרגע על אחד מהדגמים החדשים שהושקו לא מזמן. המחירים שלהם רחוקים מתגי המחיר הרשמיים שהוצגו על הבמה כשהכריזו עליהם והם נעלמים במהירות מהמדפים.
אם ניסיתם לרכוש כרטיס מסך בתקופה האחרונה, סביר להניח שכבר נתקלתם במחירים המוגזמים המוצגים באתרים השונים. כעת, ניתוח סטטיסטי מקיף מספק גם ההוכחות לטענות הללו.
מחירים יקרים יותר בעד 55%
צוות Gamers Nexus מערוץ היוטיוב הפופולרי, הידוע בניתוחים מעמיקים בתחום החומרה למחשבים, בחן מקרוב את המצב הנוכחי של שוק כרטיסי המסך. בסרטון באורך של 20 דקות שהתפרסם לפני 4 ימים, הם הציגו נתונים המראים כי כרטיסי מסך מתקדמים של אנבידיה (Nvidia) ו- AMD, כמו: RTX 5090, RTX 5080 ו- RX 9070 XT נמכרים כרגע במחירים הגבוהים ב- 45% עד 55% מהמחירים המומלצים לצרכן שהתפרסמו על ידי החברות במועד ההכרזה.
גם כרטיסים השייכים לשוק הביניים, כמו RTX 5070, RTX 5070 Ti ו- RX 9070, נמכרים במחירים הגבוהים ב- 20% עד 27% מהמחירים שהוצגו בהכרזה הרשמית. זאת כמובן, בהנחה שתצליחו למצוא אותם במלאי, כי הביקוש הגבוה גורם להם להיעלם מהחנויות תוך זמן קצר מהרגע שהם מגיעים.
ה- RTX 5090 שנחשב כיום ככרטיס המסך העוצמתי ביותר שיש בשוק, הוא הדוגמה הטובה ביותר לפערי המחירים שיש בין המחיר הרשמי שפורסם בהכרזה לעומת המחיר הנוכחי. הכרטיס נמכר בממוצע ביותר מ- 3,000 דולר באתרים, כמו אמזון (Amazon) וניואג (Newegg) – מדובר בפער של 53% מהמחיר הרשמי שעומד על 2,000 דולר.
ה- RTX 5080 גם מציג פער גדול יותר, עם מחיר ממוצע של 1,570 דולר, כ- 57% מעל המחיר שהוצג בהתחלה. אפילו כרטיס המסך התקציבי Arc B580 של אינטל, נמכר ביותר מ- 50% מעל המחיר הרשמי שלו שעמד על 250 דולר.
מדוע כרטיסי המסך כל כך יקרים כרגע ?
יש סיבות רבות למחירים הגבוהים, אך העיקריות הן: מלאים מוגבלים, סוחרים שרוכשים כרטיסים בכמויות גדולות, כדי למכור אותם במחירים גבוהים יותר וביקוש גבוה.
יצרניות צד שלישי וקמעונאים גם מנצלים את המצב כדי למקסם רווחים, כאשר רק אחוז קטן מאוד מהכרטיסים נמכר בפועל במחיר הרשמי. הם מציפים את השוק עם כל מיני דגמים שמגיעים עם "שדרוגים" מזעריים ולעיתים כמעט חסרי משמעות, שכל מטרתם היא להצדיק את המחירים הגבוהים.
בנוסף לכל זה, אנבידיה ו- AMD גם נותנות עדיפות לשותפות עסקיות וחברות סטארט-אפ שצריכות הרבה כרטיסי מסך עוצמתיים למחקר ופיתוח, במיוחד כיום בעידן הבינה המלאכותית, מה שמזכיר קצת את המחסור בכרטיסי מסך שהיה לפני מספר שנים, בתקופה שבה חברות, עסקים, ארגונים ואנשים פרטיים עסקו בכריית מטבעות קריפטוגרפיים.