תמיד חלמתם על מחשב נייד (לפטופ) שתוכלו לשדרג ולהחליף לו רכיבי חומרה ממש כמו מחשב שולחני ? נראה שענקית השבבים אינטל (Intel) חולמת יחד אתכם. באחרונה הצהיר בכיר בחברה כי אינטל כבר החלה לשלב עקרונות של עיצוב מודולרי במחשבים ניידים, מה שעשוי לשנות את הדרך שבה אנחנו רוכשים ומשדרגים את המחשבים הניידים שלנו.
המטרה: יותר גמישות וחופש בחירה
גוקול סוברמניאם (Gokul Subramaniam), סגן נשיא בקבוצת המחשוב של אינטל ונשיא אינטל הודו, חשף כי בשלושת הדורות האחרונים של המוצרים שלה, החברה הגבירה את המודולריות שהיא מציעה למחשבים ניידים. המטרה היא לאפשר ליצרניות כמו אסוס (ASUS) ואייסר (Acer) למשל, לעצב מספר גרסאות של אותו מחשב נייד בלי הצורך בהנדסה מחדש.
"הדרישות של המשתמשים משתנות כל הזמן ויש מגוון צרכים שאנחנו שואפים לעמוד בהם", הסביר סוברמניאם. לדוגמה: בעוד שמשתמש מסוים אולי ירצה מצלמה בסיסית במחשב, אחר ירצה להחליף אותה לדגם משופר, בלי הצורך לרכוש מצלמה חיצונית. כיום, רוב הרכיבים במחשבים ניידים לא ניתנים להחלפה, אבל כל זה צפוי כאמור להשתנות בעתיד הקרוב.
כיום, רק חברת Framework מציעה מחשבים ניידים מודולריים באמת, עם אפשרות להחליף חיבורי USB בקלות או אפילו לשדרג את לוח האם. השאלה הגדולה היא אם נראה בעתיד גם מחשבי Microsoft Surface או Acer Swift עם יכולות דומות.
מודולריות בשלושה רבדים
במסגרת האסטרטגיה החדשה שלה, אינטל פועלת ליישום חזון המודולריות בשלושה מישורים:
- ברמת המערכת – עיצוב של לוחות אם שלמים בשיתוף מלא עם חברות אחרות, כך שיהיה ניתן להשתמש באותו לוח אם בדגמים שונים. לדוגמה: מחשב נייד עם מסך בגודל 16 אינץ', עם שני מאווררים או מחשב נייד עם מסך בגודל 14 אינץ' עם מאוורר אחד.
- ברמת לוח האם – פיצול לוח האם לכמה לוחות משנה שמחוברים בכבלים או מתאמים. כך, יצרניות המחשבים יוכלו לחבר רק את הרכיבים הנדרשים לכל דגם.
- ברמת הרכיבים – תינתן למשתמשים האפשרות להחליף רכיבים כמו כרטיסי אחסון SSD או אפילו יציאות חיבור.
ואיך כל זה באמת ישפיע על המשתמשים ?
למרות ההצהרות המרשימות, נותרו שאלות פתוחות לגבי היישום של הרעיון השאפתני בפועל. חשוב להבין כי אינטל מקדמת את הנושא בעיקר מול יצרניות המחשבים ולא מול לקוחות הקצה. לדוגמה: סוברמניאם לא הציג תכנית לעיצוב מחשב עם חיבורים הניתנים להחלפה ואי אפשר למצוא בהצהרה שלו שום דבר שמרמז על הגברת חופש הפעולה למשתמשים.
כיום, רק חברת Framework מציעה מחשבים ניידים מודולריים באמת, עם אפשרות להחליף חיבורי USB בקלות או אפילו לשדרג את לוח האם. השאלה הגדולה היא אם נראה בעתיד גם מחשבי Microsoft Surface או Acer Swift עם יכולות דומות.
בינתיים, אינטל מצהירה שהיא הולכת לכיוון של מודולריות, אבל נצטרך לחכות ולראות אם היא ושאר יצרניות המחשבים כמו אסוס, לנובו, דל, HP ואייסר באמת יממשו את זה בפועל.