ארגון JEDEC (ראשי תיבות של Joint Electron Device Engineering Council), האחראי על התקינה בתחום הזכרונות, הכריז על תקן האחסון החדש שצפוי להגיע בקרוב למכשירים שלנו – UFS 5.0. הפיתוח של התקן החדש הושלם באופן רשמי, ויצרניות יוכלו כעת להתחיל לייצר זכרונות עם הטכנולוגיה החדשה.
התקן החדש מתמקד בשיפור הביצועים וביעילות צריכת האנרגיה במערכות המבוססות על בינה מלאכותית, במכשירים ניידים ומחשוב קצה. בנוסף, תקן UFS 5.0 שומר על תאימות לאחור עם חומרה שתוכננה במקור לתקן UFS 4.x.
תקן UFS 5.0 מכפיל כמעט את הביצועים הרציפים, עם רוחב פס של 10.8 גיגה-בייט לשנייה. לשם השוואה, תקני UFS 4.0 ו‑ 4.1 מציעים עד 5.8 גיגה-בייט לשנייה בלבד.
בנוסף לשיפורי הביצועים, התקן החדש כולל את תכונת Link Equalization החדשה, המבטיחה אות יציב יותר, בעוד שפס כוח ייעודי מבודד רעשים בין השכבות הפיזיות לרכיבי הזיכרון ומשפר את האמינות עוד יותר. כמו כן, UFS 5.0 מגיע גם עם גיבוב מובנה המגן על נתוני המשתמש.
התקן החדש UFS 5.0 צפוי להביא שדרוג משמעותי לחוויית המשתמש במכשירים ניידים ובמערכות AI, עם זמני טעינה קצרים יותר, העברת קבצים מהירה יותר ושיפור ביציבות המידע. המהירות הגבוהה והאמינות המשופרת יאפשרו להריץ יישומים ותהליכים תובעניים יותר במכשירים חכמים, כמו עריכת וידאו 8K בזמן אמת או להריץ מודלים של בינה מלאכותית דרך הרשת, ובכך להעניק ערך מוסף משמעותי לשוק הטכנולוגיה ושוק ה- AI.
הארגון JEDEC עדיין לא פרסם לוח זמנים ברור להשקה. לכן, נצטרך להמתין עד שהיצרניות יתחילו בייצור זכרונות עם התקן החדש.