אפקט טראמפ: אתר Temu החל לעלות מחירים בארצות הברית

ארצות הברית נכנסת למלחמת סחר מלאה עם סין שלא פוסחת על אף חנות, רשת ויצרן בשתי המעצמות. ועכשיו, אתר Temu (טמו) הפופולרי הודיע כי הוא מעלה מחירים לכל המוצרים. עם עליית מסי היבוא לתושבי ארצות הברית והפטור "De minimis" שעומד להיעלם, נראה כי כבר עכשיו המחירים באתר על מוצרים שמיוצרים בסין הוכפלו וחלקם אף התייקרו יותר מכך.

 

פטור ה- "De minimis" בארצות הברית פוטר ממסי יבוא טובין בשווי של עד 800 דולר, מה שמאפשר לפלטפורמות סיניות, כמו Shein (שיין), Aliexpress (אליאקספרס) ו- Temu להציע מחירים נמוכים משמעותית מ- Amazon (אמזון) ו- Wallmart (וולמארט). פטור זה, שנועד למנוע מיסים ומכסים גבוהים על פריטים, עומד בפני ביטול ב-2 במאי על ידי הנשיא טראמפ, שהכריז גם על הטלת מכסים גבוהים על מוצרים מסין, מה שצפוי לייקר משמעותית את רוב הפריטים המיובאים לארצות הברית.

בשל השינויים האחרונים במדיניות הסחר העולמית ובתעריפי המכס, אתר Temu מעדכן את לקוחותיו בארצות הברית על עלייה בהוצאות התפעול. בהודעה שפרסמה החברה באתר היא רשמה "כדי להמשיך ולהציע את המוצרים המבוקשים תוך שמירה על איכותם, יבוצעו התאמות מחירים החל מ- 25 באפריל 2025". צעד זה משקף את ההשפעה של השינויים הרגולטוריים על עלויות היבוא והתפעול של החברה, ומטרתו לאפשר לה להמשיך לספק מוצרים במחירים תחרותיים, תוך שמירה על סטנדרטים גבוהים.

הטלת מס יבוא של 145% אמנם לא מתורגמת ישירות להכפלה של מחיר המוצר לצרכן, אך בפועל, ספקים וקמעונאים נוטים לגלגל את עלות המס הגבוהה על הלקוחות.  ב- CNBC מציינים כי מחיריהם של פריטים רבים צפויים לעלות בשיעור דומה לתעריף המס, כלומר – המחיר המקורי יוכפל ובמוצרים מסוימים יהיה אפילו יותר מכפול. כתוצאה מכך, האטרקטיביות של פלטפורמות כמו Temu עשויה לפחות באופן משמעותי בהשוואה למתחרות אמריקאיות, שאינן כפופות למסי יבוא כה גבוהים, כמו Amazon, Wallmart וכו'.

רכישה מאתרים אחרים לא תפתור את הבעיה באופן משמעותי, מפני שכמות גדולה של מוצרים הנמכרים בארצות הברית עדיין מגיעה מסין, כולל בגדים, מזון, מוצרי אלקטרוניקה וחלקים לרכבים.

מומחים בתחום צופים עליות מחירים נרחבות ומכה קשה לכוח הקנייה של האמריקאים. הצרכנים הם לא היחידים שנפגעים מעליות המחירים, גם חברות אמריקאיות רבות המייבאות רכיבים וחלקים מסין כבר מתמודדות עם עלויות תפעול גבוהות משמעותית. רבות מהן הפסיקו להציע מבצעים ללקוחות אמריקאים וחלק מהחברות הקטנות יותר, כולל יצרניות מחשבים אישיים, עלולות לעמוד בפני משבר קיומי אם המכסים על סחורות סיניות יימשכו לאורך זמן. מצב זה מדגיש את ההשפעה הרחבה של השינויים במכסים על כלל המשק האמריקאי, החל מהצרכן הבודד ועד לתעשיות שלמות.

למרות שחלק מהמוצרים הנמכרים ב- Temu מסופקים ללקוחות על ידי ספקים שנמצאים בארצות הברית, ונושאים תווית "מקומי", כך שהם אינם כפופים מיידית למכסי יבוא, ומאוחסנים במחסנים אמריקאים, סביר להניח שגם המחירים שלהם יעלו ברגע שיאזל להם המלאי המקומי וייבאו סחורות חדשות מסין, שיהיו כפופות למכסים החדשים. מצב זה מעיד על כך שההקלה הזמנית במחירים עלולה להיות קצרת טווח וכי בסופו של דבר, גם המוצרים הללו צפויים להתייקר עבור הצרכן האמריקאי.

אולי יעניין אותך גם

 
דילוג לתוכן