פלישת המוניות האוטונומיות: Waymo משתלטת על 3 ערים חדשות

חברת Waymo, השייכת לאלפבית (חברת האם של גוגל), הודיעה כי תשיק את שירות המוניות האוטונומיות המסחרי שלה בשלוש ערים חדשות בארצות הברית – סן דייגו, לאס וגאס ודטרויט. המהלך מגיע כחלק מתוכנית שאפתנית של החברה להאיץ את הפריסה של טכנולוגיית הנהיגה האוטונומית שלה ולהנגיש אותה ליותר אנשים תוך זמן קצר.

 

נכון לרגע כתיבת שורות אלה, Waymo לא חשפה מועד מדויק להשקת שירות המוניות בערים החדשות, אך לפי מקורות המעורים בנושא, היא צפויה להתרחש במהלך השנה הבאה. כיום, החברה פועלת כבר ב- 5 ערים: סן פרנסיסקו, לוס אנג'לס, פיניקס, אוסטין ואטלנטה, ומתכננת להתרחב גם לערים נוספות בהמשך, בהן בוסטון, סיאטל, דנבר, מיאמי, ניו יורק ו- וושינגטון די.סי., אם כי בחלק מהמקומות, כמו בוסטון וסיאטל, היא נתקלת בהתנגדות מקומית.

למרות ש- Waymo מחזיקה ברישיון להפעלת שירות מוניות אוטונומיות בקליפורניה, היא עדיין צריכה לקבל אישורים נוספים לפני שתוכל להפעיל רכבים ללא נהג באופן מסחרי בנבדה ובמישיגן. דוברת החברה, סנדי קארפ, מסרה ל- The Verge, כי במישיגן החברה צריכה להשיג רישיון של חברת תחבורה רשמית (Transportation Network Company), בעוד שבנבדה היא צריכה לקבל אישורי בדיקה ממחלקת הרכבים הממונעים (DMV) ומרשות התחבורה של המדינה.

ב- Waymo ציינו גם כי בכוונתם להוסיף לצי הרכב שלהם את הדגם Zeekr RT הסיני, שמיוצר על ידי חברת Geely, לצד רכבי ה- Jaguar ו- Pace שיש ברשותה, עם תחילת הפעילות המסחרית בשלוש הערים החדשות.

הדגם החדש יצויד בדור השישי של טכנולוגיית הנהיגה האוטונומית של החברה, אשר לטענתה מציע יעילות גבוהה יותר ועלויות תפעול נמוכות יותר.

אולי יעניין אותך גם

 
דילוג לתוכן