בין אם אתם גיימרים חובבים או שחקני Esports תחרותיים, עכבר גיימינג הוא אביזר חובה בדרך לניצחון. השוק מוצף באינספור דגמים של יצרניות מאוד מוכרות – ומעת לעת מגיחה לשוק יצרנית פחות מוכרת שמנסה לגנוב את ההצגה. כזה הוא ה- Maya X מבית Lamzu שנחת בישראל לא מזמן, עכבר גיימינג אלחוטי שעל הנייר מבטיח את כל מה שחשוב: גוף במשקל נמוך שאמור לספק תנועתיות קלה על פני פד העכבר, חיישן אופטי של PixArt, איכות בנייה מרשימה ו- Polling Rate בתדר 8,000 הרץ שאידיאלי לרגעי משחק קריטיים. האם לעכבר שלפנינו יש את כל מה שצריך כדי להשיג את הניצחון המיוחל במשחקי רשת מהירים ? בואו נבדוק.
מי זאת Lamzu ?
לפני שנצלול לעומק המפרט ולביצועים בשטח, כמה מילים על היצרנית Lamzu. מדובר בחברה סינית שמצהירה באתר הבית שלה שהיא "נוסדה על ידי גיימרים נלהבים ושחקני FPS כבדים, בעלי תשוקה למוצרי פרימיום". תמהיל המוצרים של החברה כולל בעיקר עכברים מקצועיים, לצד מקלדת גיימינג ושאר אביזרים תומכים, כמו: משדרים, רגלי עכבר וכבלים. קהל היעד הטיפוסי של החברה יהיה מן הסתם בעיקר גיימרים, אם כי שיטוט מהיר בקטלוג יראה שגם מעצבים, מתכנים וכל מי שאוהב לסחוט יותר מהעכבר הממוצע שלו, אמור להצליח לאתר את הדגם האהוב עליו.
קל וזריז
חוזרים ל- Maya X והדבר הראשון שתופס את תשומת הלב הוא משקלו הנמוך, 47 גרם בלבד, שהתבטאו בעיקר בתנועתיות סופר-חלקה על פני פד העכבר שלנו. הוא גולש, זז ומחליק במהירות ראויה לציון. שימושי בעיקר לשחקני FPS ושאר משתמשים שלא מסתדרים עם עכברים גדולים ומגושמים שדורשים התנגדות לא מעטה.
עיצובו של העכבר סימטרי, אם כי מקשי הצד ממוקמים רק בצד שמאל של גוף העכבר – ומשתמשים שמאליים צריכים לקחת בחשבון את החיסרון הזה. בין צמד המקשים הראשיים של העכבר שולבה גלגלת מדורגת ולצערנו אינה כוללת הקלקות לצדדים. מתחת לעכבר יש מקש ייעודי שמאפשר להחליף בין רמות ה- dpi הזמינות.
צריך להחמיא למארז שבתוכו הגיע העכבר: בניגוד לרוב היצרניות שמספקות בקופסאות כבל ודונגל בלבד, יחד עם ה- Maya X קיבלנו סט רגליים חלופיות, גריפים (משטחי חספוס) נוספים, מדבקה לתחתית העכבר ונרתיק נשיאה עשוי בד, פשוט אך אפקטיבי, כזה שיספק את הגיימר הנודד. כבל ה- USB-C שזור בד ודינמי מאוד בתנועה, כך שבפעמים הבודדות שעבדנו עם העכבר בחיבור קווי, הוא עמד במשימה.
לפני שנמשיך בסקירה, הנה כמה נתונים טכניים חשובים של ה- Maya X:
מידות | 126x64x40 מ"מ |
משקל | 47 גרם (+-2 גרם) |
חיישן | Pixart 3950 |
קצב העברת נתונים (Polling rate) | 8K |
DPI | 30,000 (מקסימום) |
קישוריות | חוטית ואלחוטית 2.4GHz |
נוח לאחיזה ומשחק ממושך
מבחינת סגנונות האחיזה, היצרנית מבטיחה שהיא אמורה להתאים לשלושת הסוגים: Palm, Claw ו- Fingertip, אם כי שמנו לב שבגלל שאין לעכבר "כיפה" גבוהה במיוחד, משתמשי Claw עלולים להרגיש מרווח גדול מדי בין האצבעות לקצה העליון גוף העכבר – וזה מעייף אחרי שעת שימוש מנסיוננו האישי. עוד בענייני נראות ועיצוב, בעכבר אין אף תאורת RGB מנקרת עיניים, טיפה מאכזב אם ציפיתם שה- Maya X יסתנכרן עם יתר אביזרי הגיימינג הנוצצים שלכם.
ביצועים מרשימים במיוחד
עוברים לביצועים ויש שני פרמטרים שצריך לתת עליהם דגש: הראשון הוא החיישן האופטי מדגם PAW3950 של PixArt – הוא מציע רמת דיוק של עד 30,000dpi ומהירות של 750IPS, שני נתונים תחרותיים שמבטאים עד כמה מדויק העכבר. אולי מיותר לציין, אבל רמת דיוק כה אסטרונומית אינה שימושית לרוב מוחץ של המשתמשים. כנראה שבלאו הכי תמצאו את עצמכם נעים בטווח שבין 800-2400dpi, תלוי בסוג השחקן שאתם או במסגרת סיטואציה משתנה, משחקי FPS תחרותיים, כתיבה סתמית בוורד או עריכת וידאו רזולוציה גבוהה, למשל.
הנתון השני שצריך להעריך הוא ה- Polling Rate, הערך שמעיד על תדירות שליחת המידע מהעכבר למחשב. רוב העכברים, גם התחרותיים שבהם, תומכים בתדר 1000 הרץ. ה- Maya X לא מסתפק בזה ומאמיר עד ל- 8000 הרץ, ערך שאולי יישמע מוגזם ולכאורה בקושי מורגש לעומת 1,000 הרץ הזריז-ממילא, אבל לך תספר את זה לגיימר התחרותי שחייב להשיג תגובתיות עדיפה על פני היריב. הוגן להוסיף, 8000 הרץ הוא תדר תובעני במיוחד מבחינת סוללה – על כך יורחב בהמשך.
מחוויית הגיימינג האישית שלנו יצאנו מאוד מרוצים. זמן התגובה (latency) מצוין; לוחצים ומזיזים את העכבר במהירות – והפקודה מיד מתרחשת על המסך, כלומר, אין "תקיעות" או גמגומים טכניים שגרמו לנו להאשים את ה- Maya X ברגע האמת. קחו בחשבון דבר קטן, אך עלול להיות מהותי לחלקכם: הדונגל בתדר 2.4GHz של העכבר מגושם מהרגיל. תשכחו ממחבר USB עם ראש קטן שנכנס לאחורי המחשב; כאן הוא מזכיר בגודלו קופסת גפרורים ומתחבר עם כבל USB ישירות למחבר USB-A במחשב. זה לא באמת נורא, רק מעט מוזר בנוף.
מתגים שקטים ואיכותיים
אז איפה עוד ה- Maya X הרשים ? המתגים האופטיים מבית Omron הפתיעו לטובה; הם שקטים, באופן לא אופייני במיוחד לקטגורייה, אבל עדיין יש להן הרגשה טקטלית מובחנת מאוד, כזו ש- "משדרת" לאצבע הלוחצת שהפקודה הועברה למחשב. יש גם פתרון תוכנה נחמד בשם Aurora שמיישר קו עם רוב הפיצ'רים המבוקשים: שינוי רמת dpi, קביעת מדרגות, העדפת Polling Rate, הקלטת פקודות מאקרו ואיך אפשר בלי, מיפוי מלא של כל מקשי העכבר. כך למשל ניתן להחליף את מקשי הצד בפקודות "העתק"/"הדבק" או למשל להחליף את ייעוד מקש הגלגלת בשילוב מקשים מסוים, כמו Win+D להצגת שולחן העבודה במהירות.
התוכנה לא מושלמת, צריך להגיד; לא מצאנו אפשרות לשמור את פרופיל השימוש שלנו בתוך זיכרון העכבר, כנראה כי פשוט אין לו. עניין נוסף הוא שלא ניתן לשייך פרופיל לתוכנה או משחק מסוים, כדי שאותו פרופיל יישלף אוטומטית ברגע שנפתח קובץ EXE, בין אם זה וורד או משחק אהוב. ה- Aurora גם אינה נתמכות במחשבי Mac – חדשות רעות לגיימרים עם מחשבי אפל, אם יש כאלה.
חיי סוללה מספקים וטעינה מהירה שמצילה את היום
מקנחים עם חיי הסוללה ונתחיל מהבטחת היצרנית: חיבור אלחוטי אמור לספק עד 80 שעות משחק עם Polling Rate בתדר 1000 הרץ או עד 20 שעות בתדר 8000 הרץ. בשימוש שלנו, גילינו תוצאות פחות מרשימות מההבטחה של Lamzu, אבל עדיין כאלה שאפשר לחיות איתן בשלום: בתדר 1000 הרץ העכבר הציע סביבות 65-70 שעות פעילות לפני שדרש טעינה מחודשת. תדר 8000 הרץ התגלה כזולל אנרגיה סדרתי ובתוך יומיים שימוש במשרד, בערך 7-8 שעות בכל יום עם מעט הפסקות, נדרשנו להטעין שוב – כלומר בערך 14-16 שעות סוללה. החדשות המעודדות הן שהטעינה מהירה מאוד – בתוך חצי שעת טעינה צברנו 60% סוללה.
לסיכום, ה- Maya X התגלה כעכבר גיימינג אלחוטי ששווה לשים עליו עין, בעיקר בזכות גוף קל משקל, חיישן מדויק, Polling Rate תחרותי ואיבזור נדיב. עיצוב העכבר אמנם סימטרי על הנייר, אבל לשחקנים שמאליים לא זמינים מקשי הצד וגם התוכנה די מוגבלת. בסך כל המשתנים, עדיין מדובר באביזר גיימינג מצוין שנותן פייט למתחרות הגדולות.