מחשב עוצמתי כזה עוד לא היה לנו: ה- ROG Strix SCAR 18 הוא מפלצת גיימינג ויצירה

לפעמים נדמה שהשימוש בצמד המילים 'מפלצת ביצועים' בהתייחס למחשבים חדשים שמכוונים לצמרת, בעיקר בשוק המשחקים, כבר הפך לשחוק לחלוטין. אבל אין מה לעשות, אי אפשר לברוח מהן כששמים את הידיים על מחשב המשחקים המוביל החדש של ASUS (אסוס), זה שהגיע לישראל ממש לאחרונה ועונה לשם ROG Strix SCAR 18 G835 – וכן, אני יודע שזה סוג של אמל"ק.

ה- Strix SCAR 18 הוא מאותם מחשבים שעוד לפני שמריצים עליהם בדיקות אפשר פחות או יותר לדעת שהוא ירשים מאוד בחלק של הביצועים. לפחות בדגם הכי גבוה במשפחה כולה, זה שהגיע לסקירה, ASUS הלכה רחוק ככל שאפשר ללכת ושמה בפנים חבילה פשוט מטורפת של רכיבים, מהסוג שכל חובב משחקים שרוצה מחשב נייד ישמח למצוא מתחת לידיים שלו.

החבילה הזו כוללת את המעבד המוביל שמציעה אינטל (Intel) במסגרת משפחת מעבדי ה- Arrow Lake הנוכחיים שלה, Core Ultra 9 275HX שמגיע עם 8 ליבות ביצועים ו- 16 ליבות יעילות במהירת מרבית של 5.4 גיגה-הרץ. המעבד, בכל הבדיקות שבוצעו, הציג ביצועים מעולים עם שיאים חדשים במבחני ליבה אחת וגם בריבוי ליבות, אבל עם שבב NPU שהוא שדרוג קל בלבד לדור ה- Meteor Lake, הוא לא מיועד לאלו שמחפשים ביצועי בינה מלאכותית קודם כל.

 

בכל הנוגע לשדרוגים, החברה עיצבה מחדש את ה- Strix SCAR 18, כדי לאפשר למשתמשים לשדרג את זיכרון העבודה (RAM) וזיכרון האחסון באופן הרבה יותר מהיר ונוח. אין צורך במברגים או כלים מיוחדים, ניתן לגשת בקלות לזכרונות, להחליף או לשדרג אותם תוך שניות ולחזור לעבודה או למשחק.

ניתן לשדרג או להחליף בקלות את זכרונות ה- RAM והאחסון ב- Strix SCAR 18

תצוגה גרפית סופר מתקדמת

כרטיס המסך ששולב הוא עוצמתי בפני עצמו: GeForce RTX 5090 Laptop של Nvidia, עם לא פחות מ- 24 גיגה-בייט זיכרון וירטואלי מסוג GDDR7, שמציע מהירות מרבית של 1,597 מגה-הרץ, עם אפשרות להאצה בעוד 50 הרץ ל- 1,647 מגה-הרץ. צריכת הכוח שלו בהתאמה עומדת על 150 וואט ועוד 25 וואט אם דוחפים את התוספת. 64 גיגה-בייט זיכרון RAM מסוג DDR5-5600 ו- 2 כונני SSD בנפח 2 טרה-בייט כל אחד בתצורת RAID 0 משלימים תמונת חומרה שאדירה לא רק על הנייר – אבל יש אבל מסוים.

עוד לפני האבל, יש כמובן עוד אלמנט מרשים ב- Strix SCAR 18 וזה המסך שבדיוק כמו שהשם רומז, מתגאה באלכסון מרשים בגודל של 18 אינץ' מקצה לקצה. היו כבר מחשבים, בעיקר בנישת ניידי המשחקים, שהגיעו לשוק עם מסכים גדולים יותר – אבל אם איני טועה זו הפעם הראשונה ש- ASUS עושה זאת, וזה לא רק הגודל.

תצוגת ה- ROG Nebula Display, כפי שבחברה מכנים אותה, מבוססת על פאנל miniLED מתקדם ברזולוציה גבוהה של 2.5K, או אם תרצו 2560×1600 פיקסלים, ביחס היבט של 16:10 עם קצב ריענון מצוין של 240 הרץ, עם תמיכה ב- Dolby Vision HDR שביחד מציגים תמונה ברורה, חדה, מלאת גוונים וניגודיות. התמיכה המובנית ב- G-Sync, בזכות הבחירה בכרטיס מסך של אנבידיה כמובן, רק עוזרת להריץ בקלות משחקי AAA מודרניים ברמות הגבוהות ביותר – ובקצבי פריימים גבוהים במיוחד.

ה- ROG Strix Scar 18 G835 מגיע עם מסך גדול בגודל 18 אינץ' עם פאנל מיני לד

תביאו לי חשמל

מי שעוקב באדיקות אחרי המחשבים המתקדמים של ASUS, ובעיקר ניידי משחק ויצירת תוכן כמו ה-Strix SCAR 18 נשוא הסקירה הזו, מכיר את שיטת שני המטענים. במקרה הזה מדובר במטען 100 וואט קטן מידות שמתחבר לאחת מיציאות ה-USB-C של המחשב, ולצידו מטען 380 וואט שהחיבור שלו בקצה אולי דומה ל-USB-C אבל הוא ייחודי למחשב הזה.

הפעם מטען ה- 100 וואט מיותר. כשמטעינים את המחשב באמצעותו הוא מבקש לחבר מטען חזק יותר כדי שטעינת הסוללה, שמספקת נפח עבודה של 90 וואט/שעה תהיה קצרה יותר, ואם רוצים לשחק, ובוודאי ברמה הגבוהה ביותר, אי אפשר לעשות זאת בלי מטען ה- 380 וואט וזה מובן מאוד: עם כרטיס מסך כזה חזק, שדורש בעצמו ברמה הגבוהה 175 וואט, פשוט אין ברירה.

וזה אומר שכדי לשחק באמת ברמה הגבוהה ביותר, כדי להוציא מהמחשב את המיטב שלו ולהגיע למספרים הכי חזקים במבחני הביצועים ובמשחקים הוא בעצם צריך להיות נייח. אפשר כמובן לנייד אותו ממקום למקום בקלות, אבל כשמשחקים ? ליד השולחן, עם חיבור לחשמל עם מטען ענק שמחובר אליו ומוסיף לא מעט ל- 3.3 ק"ג המקוריים שלו.

תוצאות מבחני הביצועים של ה- ROG Strix SCAR 18 ב-PCMARK10

דרך אגב, הניוד לא יהיה קשה במיוחד: יש תיק מתאים ואיכותי למדי על פניו, כחלק מהחבילה. יש גם עכבר משחקים בחיבור חוטי, והוא כמובן יעיל יותר למשחקים מאשר משטח המגע שהוא אולי גדול מאוד, אבל שום גיימר לא יסתפק בו.

תאורת RGB יוצאת דופן

כמו שצפוי ונהוג במחשבי משחקים, יש הרבה מאוד צבע מסביב. יש פס לד שמקיף את כל המחשב, יש תאורה מתחת ודרך המקשים במקלדת, יש את הלוגו של ROG בגב המחשב שיכול להחליף צבעים, ויש את תצוגת ה- AniMe Vision הכי גדולה ש- ASUS שילבה עד היום במחשבי המשחקים שלה – וגודל המסך הוא הסיבה לכך כמובן.

תצוגת Anime Vision הבנוייה ממאות נוריות לד המאפשרות להציג תמונות, לוגואים וטקסטים בהתאמה אישית

יש חמישה מקשי מאקרו שמוגדרים אמנם מראש, אבל ניתנים לתכנות דרך ה- Armoury Crate, תוכנת השליטה המקיפה, המאפשרת לשנות את גווני התאורה במקלדת ומסביב למחשב, לעבור בין מצבי עבודה שונים, לקבל מהמחשב ביצועים גבוהים יותר או לחלופין – חיי סוללה ארוכים יותר. בנוסף, ניתן דרכה להתאים אישית את התצוגה על הגב ולהוסיף משחקים משירותי המשחקים השונים שיש לכם מנוי בהם.

ומה בנוגע לחיי סוללה ? לא לבנות על זה. אם בוחרים לנתק את המחשב מהחשמל, הוא לא יחזיק מעמד אפילו שעה של משחק, ואפילו לא בהגדרות הכי גבוהות.

המחיר, בהתאם לסוג המחשב ולכמות היכולות שהוא מציע, גבוה מאוד, וזה בלשון המעטה. הוא עולה בתצורה שהוצגה לעיל עם 24,990 שקלים טבין ותקילין.

אולי יעניין אותך גם

 
דילוג לתוכן