בשוק הסמארטפונים המוזלים, שלרוב מצויים בו מכשירים בסכום של עד 1,000 ש"ח, אפשר למצוא סמארטפונים בסיסיים עם ביצועים מספקים לשימוש יומיומי – גלישה, וואטסאפ וצפייה ביוטיוב.
ה- Poco C71 מבית Xiaomi קורא תיגר על הקטגוריה, כאשר ב- 459 ש"ח בלבד ניתן לקבל סמארטפון בעיצוב מודרני, מעבד מתומן ליבות, מסך בגודל 6.8 אינץ' ואפילו טעינה מהירה הצליחה להידחק למארז. אז האם מדובר באחד המכשירים שמשיגים את התמורה המקסימלית לכסף שלכם ? בואו נראה.
מפתיע בעיצוב ובנוחות
נתחיל מהבסיס: אין שום בעיה להוציא ולקבל שיחות עם ה- C71 : הרמקול החיצוני סטנדרטי, הרמקול הפנימי מצוין ויש גם בלוטות' בגרסה 5.2 לצימוד מכשירים אלחוטיים – אבל המכשיר אינו מצויד באף דרגת אטימות IP וגם אין כאן חיישן קרבה NFC, שזה חיסרון אם תכננתם לשלם איתו במסופים תומכים.
מבחינת מראה, ראוי להחמיא לו: המכשיר של POCO לא מזכיר "מכשיר תקציבי", בעיקר הודות לעיטור סביב העדשות שמאחור, חלוקת הטקסטורות הנאה בגב והוא גם די נוח לאחיזה ביום-יום. זה גם המקום לציין שהמכשיר זמין בשלושה גוונים: כחול, זהב ושחור.
ביצועים מנומנמים, אחסון נדיב
על עיבוד הנתונים חתום מעבד 8 ליבות מסוג UNISOC T7250 הנתמך על ידי מאיץ גרפי Mali-G57 MP1 וזיכרון RAM בסך 4GB – שניתן להרחבה עד ל- 4GB נוספים, על חשבון נפח האחסון – נחמד לקבל פיצ'ר שמופיע בעיקר במכשירי ביניים ומעלה.
הביצועים, שלא במפתיע מדי, די "מנומנמים": תוצאות כמו 578 נקודות במבחן הגיימינג Wild Life ו- 1880 נקודות ב- Sling Shot נחשבים לביצועים חלשים. זה אולי יספיק עבור Candy Crush Saga, Subway Surfers ושאר משחקים עם דרישות עיבוד נמוכות, אבל כותרים תובעניים יותר בקושי ירוצו במכשיר בקצב פריימים מספק, אם בכלל.
גם 1473 נקודות בריבוי-ליבות ב- Geekbench היא לא תוצאה אידיאלית, אם כי לשימוש יום-יומי שאינו מקצועי, כלומר עריכת וידאו למשל, זה אמור להספיק. עדיין סבלנו מה- "מחלות" המוכרות של מכשירים במחירים כאלה, כמו מעבר איטי-משהו בין תפריטים, הקפצה מסורבלת של המקלדת כשלוחצים על שדה טקסט ויש אפילו גמגומי מערכת קטנים בפתיחת אפליקציית ג'ימייל (Gmail) או חנות Play. זה לא נורא – אבל אי-אפשר שלא לשים לב לזה.
נפח האחסון עומד על 128GB, שאולי יספיקו למשתמשים שאינם אגרני מידע, רק קחו בחשבון שבפועל נשאר למשתמש סביבות 85-90GB, אחרי שמערכת ההפעלה ושאר אפליקציות שלוודאי תתקינו יתפסו את מקומם.
החדשות הטובות הן שניתן להרחיב את נפח האחסון עם כרטיס microSD, בנפח של עד 1TB. אגב ממשק, ה- C71 נשען על אנדרואיד 15 ישירות מהקופסה. ממשק המשתמש של שיאומי אמנם לא חסך מאיתנו אפליקציות פרסומיות וכלים חסרי ערך, אבל לפחות אפשר להסיר אותן.
מסך גדול עם קצב רענון מרשים
עוברים לתצוגה – מדובר במסך בגודל 6.88 אינץ', כלומר הוא די מגושם בגודלו, אפילו ביד של משתמש בוגר ממוצע. השוליים גם די שמנמנים, קחו בחשבון. הבהירות הטיפוסית עומדת על 450nits מספקים למדי – אבל במפגש ישיר עם אור השמש אתם עלולים לחפש צל כדי להמשיך לעבוד עם המכשיר בנוחות.
החלק המפתיע במסך הוא קצב הרענון בתדר 120 הרץ וההרגשה האלגנטית שנוגעת לחווית השימוש נוכחת כאן בגאון. תכונה לא מובנת מאליה כלל במכשיר כה תקציבי.
מבחינת חדות ואיכות תמונה, המכשיר מתקשה להרשים: ראשית, מדובר ברזולוציה של 1640X720 פיקסלים בלבד עם צפיפות פיקסלים 260ppi. אולי זו אשמת העיניים שלנו שהתרגלו לתצוגה הרבה יותר חדה, אבל ה- C71 העביר בנו לא פעם תחושה כאילו אנחנו צופים במכשיר שהושק לפני כמה שנים טובות, לפני שמגמת תצוגת ה- FHD תפסה תאוצה.
סולם הצבעים החלש 70% NTSC גם לא בדיוק עוזר להעביר את הגוונים המדויקים שייחלנו להם. במילים אחרות, המכשיר שלפנינו מסגיר היכן בוצעו פשרות כדי להנגיש אותו במחיר כה נוח – והתצוגה היא אחת מאותן פשרות.
צילומים חלשים וסוללה מפתיעה
עוברים ליכולות הצילום של ה- C71. מאחור צמד עדשות: המרכזית 32 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.0, העדשה השניה – 2 מגה פיקסל שמוגדרת כ- "חיישן עזר". ההקלטה עומדת על 1080p ב- 30 פריימים בשנייה. מקדימה עדשת 8 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.0, זיהוי פנים מבוסס AI והקלטה ב- 1080p ב- 30 פריימים בשנייה גם כן.
ומה לגבי איכות התמונות ? אולי כדאי שנפתח באמת המרה: זה לא סוד שרכיב החומרה הראשון שנחסך בסמארטפונים מוזלים הן העדשות. לצערנו ה- C71 מיישר קו בנושא זה ואל תתכננו לתעד איתו רגעים חד פעמיים. הצבעים אנמיים, המיקוד "נאבק" בנו והחשיפה לא יציבה. גם החדות והפירוט בתמונות לקו בחוסר. לפעמים זה היה נסבל, בפעמים אחרות הצילומים פשוט יצאו סתמיים ונטולי חיים.
ברור שעבור צורך יום-יומי, כמו צילום חשבונות ומוצרים על מדף בסופר – לא תצטרכו מעבר בלאו הכי. אבל חשוב להכיר את המגבלות המאוד-ברורות של עדשות המכשיר שלפנינו.
מקנחים עם סוללה שנפחה עומד על 5200mAh. היצרנית מוסיפה שהמכשיר תומך בטעינה מהירה בהספק 15W, בתמיכת מטען תואם שסופק בקופסה.
חיי הסוללה הרשימו בשימוש סביר: העברנו עם המכשיר ימים שגרתיים שכללו שיחות טלפון מעת לעת וקצת שליחת וקבלת מיילים בג'ימייל והודעות ווטסאפ – והמכשיר הגיע בקלות לשעות הערב עם 55-60% סוללה. תוצאה לא רעה בכלל – ולטעמנו התצוגה החלשה של ה- C71 הפעם מתבטאת כיתרון ומונעת מהסוללה לעבוד קשה מדי.
משך הטעינה ארוך להחריד ומזכיר תקופות נשכחות, אפילו כשיש טעינה מהירה ברקע: רק בתוך שעתיים ו- 20 דקות תשיגו סוללה טעונה במלואה.
לסיכום, ה- POCO C71 הוא סמארטפון שרחוק מלהיות מושלם, אבל המחיר הסופר-נמוך הנדרש עליו מגשר על הפערים – וכאמור, יש לא מעט מהם. במפרט: תצוגה עם צבעים דהויים, צילומים בסיסיים בלבד וטעינה ממושכת, אבל גם ממשק מבוסס אנדרואיד 15 נוח לשימוש, נפח אחסון שניתן להרחבה וסוללה שמחזיקה יום שלם בקלות. זהו סמארטפון שמתאים לקצרים בתקציב שיש להם דרישות בסיסיות.
לרכישת ה- POCO C71 עם זיכרון עבודה בנפח 4GB וזיכרון אחסון בנפח 128GB.