הנה סוד קטן, וכנראה לא ממש סודי: בדרך כלל רב הסקירות שאני מבצע, עבור Y4PC או כל מקום אחר, הן סקירות 'זריזות', כמה שבועות ספורים לכל היותר, בדרך כלל פחות מחודש, וזהו. מסיימים, מחזירים את הסחורה לחברה ועוברים הלאה. אבל הפעם, במקרה של Redmi Note 14 Pro 5G מבית שיאומי (Xiaomi) הבדיקה נמתחה על פני שלושה חודשים, לא פחות, וסיפקה לי אפשרות לבחון את היכולות ואת ההתנהגות של טלפון שוק הביניים הזה, מהסדרה שהפכה את שיאומי להצלחה לאורך השנים, בשימוש ממושך.
אז גם אחרי תקופה ארוכה יחסית של שימוש, אני עדיין נהנה מאוד מהעיצוב שלו. כמעט בכל פעם שאני מחזיק אותו ביד, כשאיני ממוקד בשיחה או בפעילות טלפונית מודרנית אחרת, נפלט לי צליל הערכה מהפה, מעין פששש כזה. אני אוהב מאוד את העיצוב המיוחד של הגב שלו, עם ארבעה מלבנים בצבעי סגול וסגול בהיר משוכלים – ויש גם אפשרות לגוונים ירוקים במקום סגולים – עם אי המצלמות הגדול, המרובע והשקוף שמראה את הצבעים מאחור, עם העדשות הגדולות והבולטות, ועם המרקם המאוד מיוחד שאינו פגיע לכתמים (כן, המגן נותר בקופסה), זו פשוט חוויה נעימה מאוד לעין וגם ליד.
ויש עוד משהו שהתבלט לטובה גם אחרי כמה חודשים של שימוש, וזה זמן העבודה. במבחן הזמן של PCMark for Android החזיק ה- Note 14 Pro כמה דקות יותר מ- 18 שעות. אם אתם זוכרים, ואם לא אתם תדעו עכשיו, מבחן זה מריץ את תערובת הבדיקות שלו ללא הפסקה, והן מתייחסות כמעט לכל מה שאפשר לעשות עם טלפון, והוא מסתיים כשבסוללה נותר 20%. זה כמובן אומר שכנראה תצטרכו בשימושים רגילים להגיע למטען של הטלפון – ובקופסה של המכשיר הזה יש מטען 45 וואט – אולי פעם ביומיים, ואולי אפילו קצת יותר לפחות בתקופה הראשונה של הטלפון. לסוללה, ד"א, יש נפח עבודה של 5,110mAh.
ענייני תצורה
אם מישהו מכם לא מכיר את משפחת Redmi Note לדורותיה, אז הטלפון מושא הסקירה הזו בהחלט מהווה נציג ראוי לספר עליה. זו אחת ממשפחות הטלפונים הכי פופולרית של שיאומי לארוך שנות קיומה, אם לא הכי פופולרית, ובאופן עקרוני היא מיועדת למי שמחפש מכשירי סוג ביניים. יש משפחה זולה יותר, ויש כמובן יקרות יותר, ו- Redmi Note יושבת בדיוק באמצע.
כך ש- Redmi Note 14 Pro 5G הוא קודם כל טלפון שוק ביניים, מודרני, אבל שוק ביניים. זה בא קודם כל לידי ביטוי במעבד שלו, Dimensity 7300-Ultra של מדיה-טק (MediaTek). יש במשפחה בסך הכל חמישה טלפונים, והוא השני בהיררכיה – כשההבדל בינו לבין ה-Pro+ הוא המעבד (Snapdragon 7s Gen 3) והתמיכה בטעינה מהירה יותר (100 וואט), על אותו נפח סוללה. לסקירה הוא הגיעה בתצורת הזיכרון הגבוהה ביותר שעומדת על 12/512 גיגה-בייט זיכרון.
במבחני הביצועים של Geekbench 6 קיבלנו תוצאות די מרשימות: 1,026 במבחן הליבה הבודדת ו- 2,975 במבחן ריבוי הליבות.
לא פחות חשוב הוא התמיכה ב- eSIM. אפשר לחבור להפעיל את הטלפון עם שני סימים, או אחד רגיל והשני אלקטרוני כאמור, וזה נחמד לראות שזו כבר תכונה שקיימת בחלק ממכשירי שוק הביניים.
המסך קמור לצדדים, ויש כאלו שאוהבים את זה ויש כאלה שלא, ויש גם בעיות שקשורות לכך שהפירוט לגביהן יגיע עוד מעט. מדובר במסך AMOLED בגודל 6.7 אינץ' ברזולוציה נאה של 1.5K עם קצב ריענון של 120 הרץ ובהירות מרבית שמגיעה על 3,000 ניט לצד יחס ניגודיות שמגיע עד 5,000,000:1, וזה לא רק נשמע טוב – זה גם נראה טוב ואפילו מאוד, ואפילו בחוץ כשהשמש חמה וקופחת. תמיכה ב- Dolby Vision בטח לא מזיקה. יש גם זכוכית הגנה מסוג Gorilla Glass Victus 2 – אבל קשה לא להאמין שתוותרו על כיסוי ההגנה הסיליקוני שמגיע בקופסה, נכון?
המצלמה הקדמית מציעה חיישן בגודל 20 מגה-פיקסל. מאחור למצלמה הראשית יש חיישן 200 מגה-פיקסל שמלווה במייצב תמונה אופטי, ועם מפתח צמצם f/1.65. יש גם מצלמת רוחב-על עם חיישן 8 מגה-פיקסל ויש מצלמת מאקרו בסיסית עם חיישן 2 מגה-פיקסל.
בצילומי יום בזום מלא התוצאות היו טובות מאוד בדרך כלל. שרק ממש בגודל ממש מלא, לפעמים, ניתן היה להבחין במעט גרעיניות וקצת טשטוש בפרטים שונים. גם מצלמת הרוחב-על מספקת את הסחורה. אבל, לא ממש התלהבתי מצילומי המאקרו של המכשיר, במיוחד בעת צילום פריטים בגוונים חמים אז טשטוש הגוונים היה קצת בולט מדי, וגם הורגש אובדן רב מדי של פרטים קטנים.
תוכנה וקצת תלונות
מערכת ההפעלה היא Hyper OS 2 שמבוססת על אנדרואיד 15 ומתעדכנת כל הזמן, היא עמוסה באפליקציות מיותרות שחלקן מטרידות – במיוחד GetApps שמנסה לגרום להתקין משחקים בלי סוף ובדרך תוקעת עוד פרסומות, וכל אפליקציה שמורידים יש גם סריקת אבטחה של הטלפון, ונכון עם פרסומות – וגם אם זה לא ממש מפריע לעבודה השוטפת שהיא חלקה מאוד, זה קצת מטריד לפעמים.
יש כמובן גם AI (בינה מלאכותית), עם היכולות המתבקשות כמו גישה מיידית ל- Gemini (ג'מיני) של גוגל בלחיצה בת שנייה על כפתור הכיבוי/הפעלה של הטלפון, כולל תכונת שיתוף המסך החדשה, וכמובן תמיכה בחיפוש חכם יותר עם לחיצה ארוכה על כפתור/פס הבית יחד עם התכונה שאני הכי אוהב בחבילה הזו, 'הקפה לחיפוש', ובמהלך כל הבדיקות שביצעתי זה עבד כמו שחשבתי שזה יעבוד – ואני, באופן אישי, איני מומחה גדולה בנושא.
ויש גם שוליים זוכרים ? ובכן השוליים הקמורים הללו גורמים לשני סוגי בעיות: הראשונה היא לחיצות שמבוצעות בלי כוונה על קצוות המסך בגלל הצורה שלו. כדי לטפל בזה צריך להיכנס ל- 'הגדרות' > 'הגדרות מיוחדות' > 'להתעלם ממגע אקראי בקצוות' ולבצע התאמה כדי להגדיר את האזור בו תהיה התעלמות ממגע לא מכוון. הבעיה השניה היא שבאפליקציות – בעיקר במשחקים נתקלתי בכך – בהן יש אפשרויות בקצה המסך שצרך ללחוץ עליהן, קשה מאוד לבצע את הפעולה.
עוד תלונה קשורה לחיישן טביעות האצבע שעובד לפעמים בסדר גמור, ולפעמים מתעלם לחלוטין מהלחיצות עד שצריך להכניס את הסיסמה.
ובסופו של דבר
בשורה התחתונה, Redmi Note 14 Pro 5G מספק את הסחורה הנדרשת, ומראה גם בדור ה- 14 שלא בכדי משפחת ה- Redmi Note היא מהחביבות ביותר על אלו שמחפשים טלפוני שוק ביניים – ובאופן כללי, כאחד הטלפונים שנמצא בקצה העליון של המשפחה הרחבה, הוא מציע יכולות שאמורות לספק את הרוב המכריע של המשתמשים. המחיר שלו עוד יחסית סביר, עם תווית עליה כתוב 1,469 שקלים עבור התצורה בה הוא הגיע לבדיקה.