תקלה עולמית במטא: פייסבוק ואינסטגרם הושבתו למשך שעות

משתמשי פייסבוק ואינסטגרם ברחבי העולם חוו אתמול (שישי) שיבושים משמעותיים בגישה לשירותים של מטא (Meta), לאחר תקלה רחבת היקף שפגעה ברשתות החברתיות הפופולריות של החברה. לפי נתונים שפרסם אתר ניטור התקלות Downdetector, מספר הדיווחים על בעיות בפייסבוק זינק בתוך פחות משעה מעשרות בודדות ללמעלה מ- 109 אלף תלונות, בעוד שגם באינסטגרם נרשמו אלפי דיווחים על תקלות.

מרבית המשתמשים דיווחו על קשיים בגישה לאפליקציות אינסטגרם ופייסבוק שכללו התנתקויות פתאומיות מהחשבונות האישיים וחוסר יכולת להתחבר מחדש. בפייסבוק, כ- 56% מהדיווחים עסקו בתקלות באפליקציה עצמה, בעוד 27% מהמשתמשים דיווחו על בעיות התחברות. באינסטגרם, כמעט מחצית מהדיווחים נגעו להשבתת האפליקציה, לצד בעיות בפרסום תכנים ובהתחברות לשירות.

 

מטא אישרה את קיומה של התקלה זמן קצר לאחר תחילתה. אנדי סטון (Andy Stone), סגן נשיא התקשורת של החברה, פרסם הודעה ברשת X ובה כתב כי החברה מודעת לכך שמשתמשים מתקשים לגשת לשירותים השונים וכי צוותי הפיתוח פועלים להשבתם לפעילות מלאה. בהמשך היום עדכן סטון כי השירותים מתחילים לחזור לפעילות, אם כי ייתכן שיידרש זמן נוסף עד לייצוב מלא של המערכות.

ההודעה שאנדי סטון פרסם בחשבון ה- X שלו
ההודעה שאנדי סטון פרסם ברשת X

לפי דיווחים נוספים, התקלה לא השפיעה רק על פייסבוק ואינסטגרם, אלא גם על שירותים עסקיים של מטא, בהם Facebook Ads Manager, פלטפורמות מסנג'ר ו- WhatsApp Business. כתוצאה מהשיבושים, עסקים ומפרסמים רבים התקשו לנהל קמפיינים, לתקשר עם לקוחות ולהפעיל שירותים המבוססים על התשתיות של החברה.

מטא לא חשפה מה גרם לתקלה והסתפקה בהתייחסות כללית לבעיות בתשתיות, ללא פירוט נוסף. רוב השירותים שבו לפעילות תקינה תוך מספר שעות ומספר הדיווחים על תקלות ירד באופן משמעותי.

אולי יעניין אותך גם

 
דילוג לתוכן