חטיבת אקסבוקס (Xbox) של מיקרוסופט צפויה לקצץ כ- 3,200 משרות במהלך שנת 2027, בניסיון לייצב את העסק המדשדש. הצעדים הדרמטיים כוללים ויתור על ארבעה אולפני משחקים ותוכנית לפיצול אולפן נוסף, אם כי בשלב זה לא בוטלו משחקים שכבר נמצאים בשלבי פיתוח.
במכתב פתוח, ארוך וקשה לקריאה, הכריזה מנכ"לית אקסבוקס החדשה, אשה שארמה (Asha Sharma), על פיטורים מידיים של 1,600 עובדים בחטיבת הגיימינג של מיקרוסופט, כאשר 1,600 משרות נוספות יקוצצו במהלך שנת הכספים הבאה. מדובר בצמצום משמעותי של 20% מכוח האדם בחטיבה, שישפיע גם על צוות החומרה של אקסבוקס וגם על אולפני המשחקים של המותג XBOX Game Studios.
במכתבה ציינה שארמה כי השינויים ישפיעו על החברות והאולפנים Activision, Bethesda, ZeniMax, Blizzard, King, Mojang, ו- XBOX Game Studios, כאשר חלקם ימקדו את מאמציהם בפיתוח משחקי המשך לסדרות פופולריות. "השינויים הללו נועדו ליצור עתיד גדול יותר עבור אקסבוקס, ולא קטן יותר", כתבה שארמה, שהבטיחה גם כי "העשור הבא של הגיימינג יהיה גדול יותר, גלובלי יותר ויצירתי יותר מכל מה שראינו בעבר. השנה נשקיע באקסבוקס באותה מידה שהשקענו פעם, אך נעשה זאת עם מיקוד רב יותר, משמעת גבוהה יותר ושקיפות גדולה יותר, והכל בשירות המטרה – להפוך את אקסבוקס למקום שבו העולם משחק ויוצר".
מיקרוסופט כבר התחייבה לדור הבא של קונסולת האקסבוקס תחת הפרויקט 'Project Helix', שיריץ גם משחקים של אקסבוקס וגם משחקי מחשב (PC). בנוסף, החברה תביא משחקים נוספים באופן בלעדי לקונסולות האקסבוקס, כמו למשל המשחק Gears of War: E-Day, שנחשב לאחד המשחקים המצופים של השנה, שעל פי דיווחים – תקציב הפיתוח שלו כבר חצה את רף ה- 400 מיליון דולר.








